Kopřivnický kulturní dům patřil po středeční večer sportovcům. Nutno dodat, že úspěšným sportovcům. Na programu bylo slavnostní vyhlášení nejúspěšnějších sportovců okresu Nový Jičín za rok 2013.

Hvězda Deníku

V zaplněném sále převzali ocenění nejúspěšnější jednotlivci, kolektivy, trenéři a handicapovaní sportovci. Akci, která se konala v režii produkční a marketingové společnosti ČOK CZ s.r.o., moderoval Ondřej Krátoška a na jejím uspořádání se dále podílelo město Kopřivnice, okresní sdružení ČSTV, Rebien s.r.o. a Deník. Celý večer se konal pod záštitou starosty města Kopřivnice Josefa Jalůvky, jenž všechny přítomné v zaplněném sále přivítal úvodní řečí.

Sportovní hvězdou Deníku, pro kterou hlasovali čtenáři, se stala mladičká plavkyně Vendula Rakúsová, jež si tak mohla na pódium zaslouženě přijít pro prvenství v této čtenářské anketě. Těsně za ní skončili dva zástupci novojičínské Laguny Jakub Jarolím a Klára Křepelková. Vysoký počet hlasů ještě obdržela čtvrtá kopřivnická krasobruslařka Klára Štěpánová, a pátý stolní tenista Oto Schwarz.

V kategorii trenérů byl oceněn trenér Miroslav Bartoň, jenž dovedl starší dorostence KH Kopřivnice k mistrovskému titulu, a Libor Kahánek, který si ale plnil trenérské povinnosti mimo Moravskoslezský kraj a cenu za něj převzal syn Adam. Třetím oceněným trenérem pak byl Ladislav Štěpán. Kouč veřovických fotbalistů dosáhl s týmem mužů největšího úspěchu v historii klubu, když dokázal vybojovat postup do I. A třídy, ve které jsou Veřovice po podzimní části na pátém místě.

Z desítky oceněných sportovců chyběla Eliška Kociánová a Oto Schwarz, za florbalistu Jiřího Boloma pak převzal ocenění předseda FBC Vikings Kopřivnice Marek Jehlár. Kategorii handicapovaný sportovec ovládla loňská absolutní vítězka Lenka Kuncová, jež mimo jiné prozradila, že si na probíhající olympiádě nenechává ujít alpské lyžování.

Výsledky ankety Sportovec Novojičínska za rok 2013

Kategorie kolektiv:

ŠSK Bílovec 
Volejbal, 
starší žákyně 

KH Kopřivnice
Házená,
starší dorostenci

KVS Laguna
Plavání s ploutvemi,
juniorky

Kategorie trenér:

Miroslav Bartoň
Házená, KH Kopřivnice

Libor Kahánek
Judo, TJ Závišice

Ladislav Štěpán
Fotbal, AFC Veřovice

Kategorie handicapovaný sportovec:

Lenka Kuncová
TJ Frenštát pod Radhoštěm, lukostřelba

Sportovní hvězda Deníku:

Vendula Rakúsová (ročník narození 2003)
SK Kopřivnice, plavání

Kategorie jednotlivec:

Jiří Bolom (1985)
FBC Vikings Kopřivnice, florbal

David Hyvnar (1997)
TJ Závišice, judo

Petr Chalupa (1994)
KH Kopřivnice, házená

Eliška Kociánová (1996)
Slovan Frenštát, voltiž

Šárka Pokludová (rok narození 1996)
Spartak Bílovec, turistika

Vendula Rakúsová (2003)
SK Kopřivnice, plavání

Radek Selcer (2001)
TJ Frenštát, skoky na lyžích

Oto Schwarz (1995)
ASK Tatra Kopřivnice, stolní tenis

Klára Štěpánová (2002)
Figure skating Club Kopřivnice, krasobruslení

Absolutní vítěz:

Jakub Jarolím (1995)
KVS Laguna, plavání s ploutvemi