ŠSK Bílovec se však, kromě volejbalu, zaměřuje ještě na fotbal, který má v Bílovci dlouholetou tradici. První fotbalový klub byl založen v roce 1928. „Vždy se kladl velký důraz na mládežnickou základnu, která i dnes tvoří velmi kvalitní zázemí pro ligové oddíly Moravskoslezského kraje," připomněl prezident klubu Peter Šloff.

V roce 1993 byl zpracován Projekt sledování, výběru a výchovy mladých fotbalistů v Bílovci, který byl prakticky prvopočátkem éry rozvoje sportu v Bílovci. Základní filozofií celého projektu bylo vychovávat takové hráče, o které bude zájem ve velkých oddílech, a ponechávat si ty hráče, kteří budou bílovecký region dobře reprezentovat ve vyšších mládežnických soutěžích. „Tato filozofie se v dalších letech stala vodítkem i pro jiné sporty, zejména pro volejbal. Řada našich odchovankyň hraje nejvyšší volejbalovou soutěž. Oba sporty tvoří i program sportovních tříd Školního sportovního klubu IR-Progres Bílovec, který našel své působiště na ZŠ Komenského v Bílovci. Mladí fotbalisté a volejbalistky jsou soustředěni ve třídách se zvýšenou péčí o tělesnou výchovu, se zaměřením hochů na fotbal a dívek na volejbal. Tyto třídy jsou v 5. 9. ročníku," seznámil s výchovou mladých sportovců v Bílovci Peter Šloff. V klubu působí i olympijsky vítěz, mistr republiky a účastník mistrovství světa, bývalý fotbalista Libor Radimec. Prezidentem ŠSK je již zmiňovaný Peter Šloff, jenž společně s Petrem Huděcem zrealizoval myšlenku projektu a byl u zrodu a založení ŠSK Bílovec. ŠSK ve svém vývoji prošel i změnami ve svém názvu. U zrodu ŠSK stála firma Minec, dalším pokračovatelem byla Raiffeisen Bank a v poslední době byla hlavním garantem firma IR-Progres.

Největší úspěchy klubu

K nejcennějším úspěchům volejbalového ŠSK patří následující vavříny: 1. místo na mistrovství ČR základních škol v kategorii starších žákyň v roce 2005, 1. místo v českém poháru starších žákyň v roce 2006, 2. místo na mistrovství ČR základních škol starších žákyň v Liberci v roce 2009, 3. místo na mistrovství republiky starších žákyň v roce 2006, 3. místo v českém poháru starších žákyň v roce 2008, 4. místo v českém poháru starších žákyň v roce 2007. V letošní probíhající sezoně si bílovecký volejbal cení nejvíce 1. místa v českém poháru starších žákyň, 7. místa ve 2. lize žen a vítězství krajského přeboru juniorek. V příští sezoně by v Bílovci rádi skončili s týmem žen do 5. místa a stabilizovali kádr. Cílem juniorek je vybojovat si postup do 1. ligy a se staršími žákyněmi by se rádi dostali do finále českého poháru a postoupili na mistrovství ČR.

Bílovec žije mládežnickým sportem

Město Bílovec rozhodlo, v rámci plnění volebního programu, o výstavbě nové sportovní víceúčelové haly, která zabezpečila nejen možnost přípravy sportovců v zimních měsících, ale vyřešila i nedostatek prostorů pro tělesnou výchovu a sport. „Máme také vybudované hřiště a hrací plochu s umělým trávníkem za spoluúčasti města Bílovec," dodal Peter Šloff. Při náročné práci s mládeží se ŠSK spoléhá na podporu města Bílovec a rodičů jednotlivých členů ŠSK a morální a materiální podporu sponzorů ŠSK. Bílovecký oddíl patří svou aktivitou, rozsahem tréninkového procesu a výsledky mezi největší mládežnické oddíly v Moravskoslezském kraji. „Taky přispívá k naplnění celospolečenského cíle v boji proti drogám, alkoholu a kriminalitě mládeže. Věříme, že všichni příznivci mládežnického sportu a ŠSK nám umožní nadále zkvalitňovat práci s mládeží a dosahovat co nejlepších výsledků v domácí i zahraniční konkurenci," přeje si závěrem prezident klubu Peter Šloff. Volejbalový klub pořádá od roku 2001 tradiční Bílovec cup starších a mladších žákyň, který se uskuteční v květnu. Od roku 2007 pořádá ŠSK také finále českého poháru starších žákyň a od stejného roku navíc zářijovou kvalifikaci českého poháru starších žákyň.

ZAČNĚTE HRÁT VOLEJBAL!!!

Noví zájemci o volejbal z Bílovce a okolí (3. 4. třída) se mohou hlásit vždy v úterý a ve čtvrtek ve 14 hodin ve sportovní hale ZŠ Komenského v Bílovci (trenéři Sajdová, Bzonková, Šloff, tel: 775650055).

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ ODCHOVANKYNĚ KLUBU:

Reprezentace ČR:

Nikol Sajdová (účast na ME kadetek Francie, ME juniorek Estonsko, liga mistrů s Prostějovem, momentálně působí v německé Bundeslize).

Extraliga žen:

E. Lubojacká Frýdek-Místek

L. Polášková Olomouc

P. Polášková Ostrava

B. Minářová Frýdek-Místek, Prostějov

M. Dušková Frýdek-Místek, Ostrava

Extraliga juniorek:

M. Kaletová Olomouc, D. Polášková Ostrava, P. Faldíková Olomouc, M. Lodňanová Frýdek-Místek, Z. Ondrušková Ostrava, B. Kaletová Frýdek-Místek, N. Donée Ostrava, Ž. Jarošová Frýdek-Místek, P. Dubová Ostrava, J. Polanská Ostrava, L. Mičková Opava.

ŠSK BÍLOVEC Volejbalový oddíl

Vznik klubu: 1993

Členové:

Peter Šloff prezident a jednatel klubu

Petr Gelnar sportovní ředitel

Libor Radimec sekretář

Vítězslav Pjentak místopředseda

Kamil Hoš hl. organizační pracovník (volejbal)

Jan Gelnar zdravotník a masér

Tomáš Wachtarczyk doprava

Hlavní partneři volejbalového klubu: MSV PRODUKT s.r.o., MSV STUDÉNKA s.r.o., HANZA METAL s.r.o., OSTRAVAPOLBETA, GRATTIS, NC LINE s.r.o., TIGRESSA s.r.o., Město BÍLOVEC, AUTODOPRAVA Martin Schenk.

Trenérská rada:

Ženy - Vítězslav Pjentak, Josef Stoklasa.

Juniorky - Markéta Kudělová, Kamil Hoš.

Starší žákyně: Peter Šloff, Vítězslav Pjentak.

Mladší žákyně: Lada Bzonková.

Přípravka: Yvona Sajdová.

Asistentky: Markéta Ondrušová, Kristýna Fusíková.

Volejbalové týmy ŠSK Bílovec v této sezoně:

Ženy - 2. liga - Pjentak, Stoklasa - 7. místo

Juniorky krajský přebor - Kudělová, Hoši - 1. místo - postup na kvalifikaci do 1. ligy ČVS (26. 28. 4. 2013)

Starší žákyně A - krajský přebor - Šloff, Pjentak 1. místo, český pohár st. žákyň - 5 turnajů (září březen ) 1. místo - přímý postup na MČR do Brna (3. 5. 5. 2013)

Starší žákyně B - krajský přebor - Bzonková, Šloff - 7. místo

Mladší žákyně - moravský pohár - Bzonková - 1. místo, postup na MČR do Brna (1. 2. 6. 2013)

Minivolejbal (roč. 1999, 7. 8. třída) - Šloff - okresní přebor ZŠ - 1. místo, krajský přebor ZŠ - 1. místo postup na MČR do Brna (21.-22. 6. 2013)