Druhý celek tabulky, který nahání vedoucí Litvínov, nakonec neponechal nic náhodě a ze severu Moravy si domů odvezl všechny tři body. Už tuto sobotu čeká Kopřivnici daleká cesta do Ústí nad Labem, kde Vikingové absolvují předposlední kolo základní části.

Českolipským se výtečně podařil vstup do zápasu. Ještě než se stihli domácí pořádně rozkoukat, prohrávali po šesti minutách 0:2. Vikingy pak dostal znovu do zápasu Sladkovský, jenž využil početní výhodu a snížil na 1:2. Jak hosté do první třetiny vstoupili, tak ji také zakončili. Pouhých 8 vteřin před koncem první periody totiž Česká Lípa zvýšila na 3:1.

Ve vyrovnané druhé třetině se jako první radovali znovu hosté. Domácí pak odpověděli stejně jako v první části. Na konci pohledné domácí kombinace byl tentokrát Podlezl. Ve 34. minutě domácí nachytal Slaný, jehož rána z velké vzdálenosti skončila pátým zásahem celku z Libereckého kraje. Vikingové ani přesto nic nebalili a nejlepší hráč utkání ze strany domácích Sladkovský pro sebe typickou střelou tahem, snížil na 3:5.

Poslední slovo však měli, ke zklamání kopřivnických příznivců, znovu hosté, kteří tak odcházeli do šaten s vedením 6:3. V posledním dějství Česká Lípa pozorně bránila své vedení a domácí se dostávali k ojedinělým šancím. Ke snížení v zápasu však nedocházelo, a tak to byli znovu hosté, kteří v 54. minutě zvýšili na konečných 3:7.

Česká Lípa měla v závěru k dispozici ještě trestné střílení, ale Pinďák odmítl inkasovat poosmé. „Kromě dvou využitých přesilových her jsme toho moc nepředvedli. Soupeř nás předčil ve všem a jeho vítězství je naprosto zasloužené," uvedl zklamaně kouč Vikingů Marek Jehlár.

FBC Vikings Kopřivnice – FBC Brzdy cz Česká Lípa 3:7 (1:3, 2:3, 0:1)
Branky Vikingů: 17. Sladkovský (Kresta), 29. Podlezl (Sladkovský), 38. Sladkovský (Baďura)
Kopřivnice: Pinďák – Řeha, Podlezl, Sladkovský, Baďura, Kresta, Longauer, Kubátko, Rebroš, Lichnovský, Vávra, Opatřil, Klement, Z. Matúš, J. Matúš. Trenér: Marek Jehlár