Mladý plavec, momentálně působící v Kometě Brno, si evropský šampionát náležitě užil. „Atmosféra na těchto závodech byla úžasná. Nedá se srovnat se závody v Česku. Je to úplně něco jiného," uvedl student druhého ročníku bakalářského studia na VUT v Brně, kde studuje fakultu informačních technologií.

Celkem se David Kunčar představil ve čtyřech disciplínách.

„Jako hlavní disciplínu jsem měl 200 metrů znak, ostatní disciplíny byly spíše doplňkové, abych získával zkušenosti na větších závodech. S trenéry jsme byli s výsledky spokojení, i když jsem si v disciplínách 100 a 200 metrů znak neudělal osobní rekordy, ale plaval jsem těsně za nimi," vracel se k vystoupení v Dánsku kopřivnický rodák, jehož vedou trenéři Zdeněk Tobiáš a Rostislav Vítek.

Člen brněnské Komety měl tak možnost přiučit se něco od největších hvězd a především nasbírat potřebné zkušenosti. „Od těch nejlepších jsem se snažil odkoukat hlavně starty u znakových disciplín, protože s nimi mám velký problém, ale také jsem se díval na techniku jakou plavou. Jestli plavou spíše technicky nebo silově," řekl devatenáctý muž z Mistrovství Evropy.

Hlavní hvězdou české výpravy byla Simona Baumrtová, která si přivezla čtyři medaile, včetně zlata na 50 metrů znak. „Síma si načasovala formu nejlépe jak mohla a její výkony, které na těchto závodech předvedla, byly skvělé," reagoval na výsledky reprezentační kolegyně David Kunčar, jenž stihl v závěru roku absolvovat ještě Vánoční cenu města Zlína, která se plavala jako desáté a zároveň poslední kolo Českého poháru. Ve Zlíně předvedl výtečný výkon a v disciplínách 50, 100 a 200 metrů znak zaplaval rekordy závodu

Momentálně čeká dvacetiletého plavce přípravná fáze. „Během ní budu především naplavávat hodně kilometrů. Také budu na některých závodech, jako je například první kolo Mistrovství ČR družstev, které se koná 18. ledna v Brně na Lesné. Celkově jsou tři kola, první kolo je v rámci krajů. Další závod bych měl mít hned další týden v Pardubicích. Jedná se o MČR v dálkovém plavání a měl bych plavat pět kilometrů," nastínil nabitý program do dalších dní David Kunčar.

VÝSLEDKY DAVIDA KUNČARA:

ME V HERNINGU:

200 metrů znak - 1:57,15 - 19. místo.
100 metrů znak - 0:54,19 - 37. místo.
50 metrů znak - 0:25,47 - 43. místo.
200 metrů volný způsob - 1:48,99 - 56. místo.

VÁNOČNÍ CENA MĚSTA ZLÍNA:

50 metrů znak - 0:25,11 - 1.místo.
100 metrů znak - 0:53,88 - 1.místo.
200 metrů znak - 1:56,30 - 1. místo.
400 metrů volný způsob - 3:54,14 - 1. místo.