I letos se ve štramberské tělocvičně, v přilehlém areálu Sokola a na asfaltovém hřišti u ZŠ prezentovaly štramberské sportovní oddíly a spolky. Aktivně se zapojil štramberský Sokol, FK Štramberk nebo jednotlivé oddíly TJ Kotouč Štramberk.

Svou nabídku kroužků rovněž představila místní pobočka DDM Kopřivnice a ve spolupráci s Revírní bratrskou pokladnou - zdravotní pojišťovnou si mohli příchozí nechat změřit oční tlak nebo tělesné složení. O své činnosti informovali rovněž skauti a na informačních tabulích byly k dispozici informace o historii a aktuální nabídce aktivit sportovních organizací včetně aktivně nezúčastněných, jako byl Orel, Klub českých turistů nebo Kynologický klub.

Všechny aktivity byly zcela zdarma a využilo jich něco málo přes šedesát osob různých věkových kategorií. „Zajímavých zážitků bylo možné si odnést mnoho. Z těch méně tradičních se jednalo třeba o metanou, horolezeckou stěnu, akrobacii v kruhu, ruské kuželky nebo ukázku cviků na workoutovém hřišti,“ sdělila za organizátory sportovní akce Petra Milichová.

Druhou část vydařeného dne obstarala beseda se sportovci, která se konala přímo v baru pod tělocvičnou. Na poslední chvíli se nakonec pořadatelům musel omluvit skokan na lyžích Jakub Janda, ale do Štramberka dorazila někdejší plavkyně a účastnice olympijských her v Aténách a v Pekingu Petra Klosová, trenér české sledge hokejové reprezentace Jiří Bříza či bývalý hokejový brankář Ivo Milich. 

„Na besedu dorazila asi dvacítka diskutujících, která si vyslechla zajímavosti z oblasti olympijského i paralympijského sportu. Na řadu přišla i otázka financování sportu nebo provázanost sportu a vzdělání,“ připomněla dále Milichová, jenž závěrem dodala:

„Naše poděkování patří všem podílejícím se sportovním oddílům a spolkům, městu Štramberk, provozovatelům baru pod tělocvičnou, zúčastněným sportovcům, a také všem, kteří věnovali drobné upomínkové předměty nebo dárky do tomboly.“