První výhru vybojoval tým trenéra Vávry v sobotu, kdy vedl v poločase 17:13 a nakonec dokráčel, i díky osmi brankám Bukovského, k vítězství 27:25.

V nedělní partii, ve které domácí fanklub vytvořil znovu bouřlivou kulisu, se však v Kopřivnici odehrála dramatická bitva, na kterou se bude dlouho vzpomínat. Domácí byli v první půli jasně lepším týmem a do kabin mohli odcházet ještě s daleko větším, než pětigólovým náskokem. Komplikacím pak nic nenasvědčovala ani druhá část, zvláště, když Kopřivnice vedla ve 45. minutě osmibrankovým rozdílem (25:17).

Ve zbylých patnácti minutách však Kopřivničtí vstřelili pouhé tři branky a na konci 59. minut byl domácí náskok fuč, když z křídla vyrovnal Žůrek. Půl minuty před koncem se pak mohl stát kopřivnickým hrdinou Bukovský, který vstřelil branku na 28:27, ale hosté si po prodlevě s časomírou poradili, a tři vteřiny před sirénou vyrovnali na 28:28.

V prodloužení hraném 2x5 minut skórovali v první části oba celky jedenkrát. Po změně stran pak dostali domácí velkou šanci, jak zápas rozhodnout, ale přesilovku 6 na 4 využít nedokázali. Až poté skóroval Hardt, ale Zlín přišel znovu s odpovědní v samotném závěru, když se dvacet vteřin před koncem trefil výstavní ranou Kavka.

V závěrečném rozstřelu pak na domácí straně uspěli postupně Fulnek, Petřík, Veřmiřovský a Bukovský, zatímco hosty dvakrát vychytal skvělý Žingor, který tak korunoval svůj výtečný výkon, který předvedl po oba dny. Pátý v pořadí by byl domácí specialista Jiří Gřes, ale na něj už k domácí radosti nedošlo.

„Zlín se nepoložil, ani když jsme vedli o osm branek. Klobouk dolů. Bohužel se opět projevila nezkušenost našich kluků, na kterých byla v závěru vidět veliká křeč. V prodloužení už to je loterie a ještě větší pak při sedmimetrových hodech. Nakonec vyhrál šťastnější tým. Víme, že poslední krok bývá nejtěžší a ve Zlíně nás určitě nečeká nic jednoduchého," zdůraznil trenér KH Kopřivnice Ivo Vávra.

Extraliga házenkářů, play-out 2. kolo

1. zápas: KH KOPŘIVNICE – HC ZLÍN 27:25 (17:13)

Sedmimetrové hody: 5/5 – 1/1. Vyloučení: 5:7 (přímá ČK Buček). Rozhodčí: Frieser, Kavulič. Diváci: 200.

KH Kopřivnice: Žingor, Chalupa – Lipový, Střelec, Veřmiřovský, Zima 2, Bukovský 8, Mička, Petřík 1, Jiří Gřes 6/5, Unger 3, Hardt, Fulnek 2, Hanus 5, Krpelík. Nejvíce branek Zlína: Indrák 7, Kavka 5/1, Lefan 4. Stav série 1:0.

2. zápas: KH KOPŘIVNICE - HC ZLÍN 34:33 po sedmimetrových hodech (30:30, 28:28, 16:11)

Sedmimetrové hody: 6/4 – 2/1. 5:11 (přímá ČK Plšek, Kavka). Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Diváci: 300.

KH Kopřivnice: Žingor, Chalupa – Lipový, Střelec 1, Veřmiřovský 1/1, Zima 3, Bukovský 3/1, Mička, Petřík 2/1, Jiří Gřes 5/4, Unger 4, Hardt 5, Fulnek 3/1, Hanus 7, Krpelík. Trenér: Vávra. Vedoucí: I. Fulnek. Nejvíce branek Zlína: Kavka 7/1, Dujčák 7/1, Kafka 6.

Stav série 2:0.