Hlavně potřebují odehrát co nejvíce kvalitních utkání. Jejich hlavní soutěží je extraliga juniorů, která se ale hraje nešťastným systémem," připomněl hrající trenér druholigového Nového Jičína Jakub Karásek model, kdy týmy odehrají vždy čtyři utkání v jednom víkendu v měsíci.

„Moje představa je, že se junioři ve druhé lize mužů vyhrajou a budou se učit od zkušenějších spoluhráčů i protihráčů. Osobně si myslím, že tým má právo pokukovat po středu tabulky," přeje si mistr extraligy s Ostravou z roku 2013.

Junioři začali přípravu v polovině srpna tradičním soustředěním na Žamberku a muži se k nim přidali koncem srpna. „Od září se věnujeme hlavně volejbalu a pracujeme na sehrávání týmu. Pořád máme na čem pracovat, ale pokroky jsou vidět," pochvaluje si hrající trenér Nového Jičína, jehož tým na úvod porazil doma Polanku 3:2 a 3:0.

„Začátek byl trochu nervózní a na novém týmu bylo vidět, že se teprve sehrává. První set jsme si prohráli sami v koncovce, kdy jsme udělali zbytečné chyby v útoku. Za nepříznivého stavu 0:2 na sety jsme prostřídali sestavu a utkání se začalo obracet. Polanku jsme porazili dobrým servisem a kvalitním útokem," cenil si zvratu Karásek, jenž vyzvedl výkony juniorů Kuboše, Rýce a Krejsy.

Ve druhém utkání už pak domácí nepustili Polanku ani v jednom setu do koncovky a slavili tříbodovou výhru. Už dnes od 10 hodin čeká Novojičínské utkání na palubovce Holubic.

Druholigová skupina C odstartovala se třemi novými týmy - Šlapanice, Napajedla, Střelice. „Podcenit kohokoliv ze soupeřů by byla hloupost. Po loňském postupu Beskyd do první národní ligy se určitě naše skupina vyrovná a už první kola ukázala, že prohrát nebo vyhrát se dá s kýmkoliv," přemítá novojičínský univerzál Karásek, jenž si uvědomuje, že týmy nenastoupí vždy v kompletním složení.

Nejsme profíci, takže se občas stane, že některému týmu vypadne jeden nebo dva klíčoví hráči ze sestavy, a proto si myslím, že na konci sezony bude slavit úspěch ten tým, který zvládne podávat stabilní výkony a udrží svůj kolektiv po celé herní období. Z předešlých ročníků víme, že toto zvládají dobře plnit Bučovice, Holubice a Drásov," má jasno hrající trenér novojičínských volejbalistů.

Přišli: Jakub Rovenský (Beach Club Hranice), Igor Boček (TJ Odry), David Adam (SK UP Olomouc), Patrik Matzke (TJ Jiskra Rýmařov), Jakub Balon (hostování z VK Ostrava s.r.o.).
Odešli: Michal Polášek, René Bárta, Eduard Chalupa, Radek Šmíd (všichni konec aktivní hráčské kariéry), Lukáš Tejzr (VK Polanka nad Odrou), Vladimír Brus (Volejbal Ostrava s.r.o.), Tomáš Jambor (Black Volley Beskydy), Robin Slováček (zrušení registrace).
Složení realizačního týmu:Jakub Karásek – trenér, Luděk Karásek - asistent trenéra, Hana Karásková - asistent trenéra.