Po Plzni si v domácím prostředí vychutnali dalšího favorita, když ze Zátopkova rodiště odjížděli se sklopenými hlavami i obhájci mistrovského titulu z pražské Dukly. Kopřivničtí házenkáři doma v bouřlivé atmosféře, před osmi stovkami diváků, odklidili z cesty Duklu Praha (34:32) a potvrdili, že se v letošní sezoně budou z Kopřivnice vozit body jen stěží.

Důležitou postavu utkání byl teprve dvaadvacetiletý Patrik Fulnek, jenž si připsal sedm branek.

„Dukla má kvalitnější mančaft, ale my se to snažíme dohánět bojovností a to se podařilo,“ cenil si čtvrté výhry kopřivnický talent s přezdívkou Fugas.

PATRIK FULNEK
Datum narození: 23. května 1995
Výška: 189 cm
Váha: 84 kg
Post: střední spojka
Číslo dresu: 21
Bilance v aktuální sezoně: 6 zápasů – 21 branek

Výhra vás posunula na 3. příčku. Co rozhodlo o skalpu Dukly?

Šlo vidět, že Dukla v prvním poločase více chtěla, protože potřebovala odčinit remízu ze Strakonic. Většinu poločasu jsme tak tahali za kratší konec, ale pak už to bylo lepší. V závěru jsme šli vždycky do vedení, ale Dukla vyrovnala pokaždé strašně rychle. To má výborné zvládnuté. Kuba Sviták to vždycky výborně rozehrál na křídlo nebo to dotáhli do pivota a s tím jsme měli problémy. Nestíhali jsme se vracet včas. Když se nám pak ale podařilo ubránit a šli jsme do vedení o dvě branky, tak už jsme si to podrželi. V závěru to bylo i štěstí.

 Po závěrečné siréně jste se dostal do křížku s brankářem Ranglem…

Byly to emoce. Honza Hanus tam při tom posledním gólu naskakoval blízko a Dan ho asi trošku pleskl. Jen jsme se požduchali, nic vážného. Známe se, takže to nebylo nic osobního. Jen jsem chtěl ochránit spoluhráče. Pak už se o to postarali rozhodčí.

V závěru vás hnala doslova celá hala. Co říkáte na atmosféru?

Opravdu super. Fanouškům moc děkujeme, že přišli. Přišlo jich více možná i tím, že se zrovna nehrál hokej. Škoda, že jsme nevyhráli v Karviné, třeba by jich přišlo ještě více. Doufáme, že nás budou takto podporovat i nadále.

V Dukle jste působil jednu sezonu. Jak zápasy proti pražskému celku prožíváte?

Má to pro mě jiný náboj a na zápasy proti Dukle se vždycky těším. Rád na na ni vzpomínám. Jen škoda, že jsem se tam neohřál déle, ale teď jsem spokojený v Kopřivnici a jsem rád, že jsem se vrátil zpátky. V Praze ale pořád studuju. Jsem ve třetím ročníku na Karlově univerzitě na Fakultě tělesné výchovy a sportu. Kvůli zranění jsem ale nedodělal dva kurzy, takže si to prodlužuju. Mám to teď volnější, takže se můžu více věnovat házené. Na jaře mě pak čekají státnice.

Extraligu nyní čeká reprezentační přestávka, kterou vám vyplní nedělní pohárové utkání (10.30) na palubovce druholigových Maloměřic. Co od tohoto zápasu očekáváte?

Nechceme si pokazit dobrý vstup do sezony, takže to musíme zvládnout. Většinou nejsme v roli favorita, ale teď tomu tak bude. Díky výhře proti Dukle se nám pak pojede na další extraligové utkání do Lovosic mnohem lépe. Pojedeme tam s klidnější hlavou.

 Nové vedení klubu před sezonou přišlo se čtyřletou vizí, na jejímž vrcholu by se měla Kopřivnice po letech vrátit do pohárové Evropy. Co na to říkáte?

Já jsem si evropské poháry vyzkoušel v Dukle, která hrála Challange Cup a musím říct, že to byla super zkušenost. V této sezoně je hlavním cíle záchrana, ale postupně se chceme zlepšovat. Věřím, že když půjdeme všichni za jedním cílem, tak by to mohlo vyjít.