Kopřivničtí házenkáři načnou odvetné extraligové boje v sobotu, kdy hrají od 18 hodin znovu doma a soupeřem jim bude mistrovská Plzeň.

Kopřivnice vůbec nezachytila vstup do zápasu a při zuberském vedení 8:3 ji nezvedl ani oddechový čas, neboť ve 14. minutě vedli hosté již 10:3. Navíc, nebýt několika výborných zákroků Žingora, mohli domácí ztrácet ještě více. Domácí střelci si pak několikrát nepřišli na pozorného Malinu a v poslední vteřině první třicetiminutovky, tak aspoň Hanus snižoval na 14:19.

Po návratu z kabin si Valaši udržovali minimálně pětibrankový náskok a ve 38. minutě navíc skončil zápas pro domácího Bukovského, jenž obdržel přímou červenou kartu. Kopřivnickým házenkářům se pak ani přes veškerou snahu nepodařilo zápas zdramatizovat a první polovinu sezonu tak zakončili se sedmi body na 9. příčce.

„Bohužel jsme Zubří umožnili nečekaně lehké vítězství. Nechtěli jsme pustit soupeře do trháku, ale bohužel jsme prohrávali 3:10. Proti tak kvalitnímu soupeři to pak bylo složité. Zubří jsme totiž měli doma potrápit daleko více. Byli jsme ale absolutně nedisciplinovaní při střelbě a neplnili jsme taktické pokyny. Je třeba se nad tím zamyslet a vyvodit z toho nějaké důsledky," řekl zklamaný trenér kopřivnických házenkářů Ivo Vávra.

Na zuberském vítězství se šesti góly podílel odchovanec kopřivnické házené Adam Reček a domácí obranu pak trápil také pivot Petr Šlachta, jenž v Kopřivnici působil v prvoligové sezoně. Kouč Zubří Andrej Titkov hodnotil sobotní partii podobně, jako šéf domácí lavičky.

„Bylo to pro nás opravdu nečekané snadné vítězství. Čekali jsme daleko těžší utkání. Jednak z důvodu kvality domácího kádru a jednak vzhledem k tomu, že jsme ve čtvrtek odehráli těžké pohárové utkání. Připravovali jsme se na hru domácích, která je založena na rychlosti a pohyblivosti a zvládli jsme to. V prvním poločase nám pomohl výborný Malina a taky musím vyzvednout hru mužstva v útoku, protože na tak kvalitního gólmana, kterým je Žingor, jsme měli úspěšné procento v zakončení," cenil si povedeného výkonu svých svěřenců Titkov.

Extraliga házenkářů, 11. kolo:

KH KOPŘIVNICE – HC ROBE ZUBŘÍ 30:37 (14:19). Rozhodčí: Bečička, Bubeníček. Sedmičky: 4/4 – 3/3. Vyloučení: 2:4, přímá ČK Bukovský (K). Diváci: 450.
KH Kopřivnice: Žingor, Chalupa – Lipový, Střelec 2, Rachač 6/4, Veřmiřovský, Zima, Jan Gřes 3, Hečko 1, Mička, Petřík 3, Jiří Gřes 3, P. Fulnek 2, Hanus 3, Mynář 7, Bukovský. Trenér: Vávra. Vedoucí: I. Fulnek.
Nejvíce branek Zubří: Douda 9, Šlachta 8, Zahradníček 7/3, Reček 6.

Zbylé výsledky 11. kola: Lovosice - Nové Veselí 42:33, Litovel - Dukla Praha 29:27, Jičín - Hranice 23:21, Karviná - Frýdek-Místek 30:25, Plzeň – KP Brno 34:20.

Rozhovor se spojkou Zubří a bývalým hráčem Kopřivnice Adamem Rečkem najdete v zítřejším vydání Novojičínského deníku.