V hlavním městě zanechali po šedesáti minutách hry sympatický dojem, ale na dlouhou cestu domů si žádný bod neodvezli a po třech kolech nové extraligové sezony tak nadále zůstávají na dně tabulky. Házenkáři Kopřivnice vedli v poločase v pražské hale Ruzyně 16:14, ale nakonec padli 27:29 a prohráli tak i třetí utkání nového ročníku.

Domácí celek trenéra Josefa jakoby se ukolébal vedením 4:0 a Kopřivnice se postupně dokázala dostat zpátky do zápasu. Pražené si dlouho udržovali alespoň dvoubrankový náskok, ale když nemohli dát dlouhých osm minut branku, začali se prosazovat hosté, kterým se už ve 10. minutě zranil Jan Gřes a chvíli na to i další spojka Bukovský. „Čtyřicet minut jsme tak hráli jen na tři spojky," litoval kopřivnický kouč Ivo Vávra, jehož celek nakonec ovládl první půli poměrem 16:14. „Chtěli jsme soupeře nadále rozběhat, protože když jsme stáli, tak Dukla bránila dobře. Kluci zahráli celkově výborně, ale s postupem času docházely síly a projevilo se to na výsledku," poznamenal dále Vávra.

Vávra: Body byly blízko

Těžce vypracovaný náskok se Kopřivnici rozplynul hned se startem druhého poločasu, ve kterém Vávrův celek v úvodních osmi minutách marně dobýval domácí branku a rázem prohrával 16:17. Vzápětí vyrovnal nejlepší kopřivnický střelec Fulnek, jenž v minulé sezoně oblékal také právě dres Dukly. Pět minut před koncem svítil na světelné tabuli výsledek 25:25, ale následné minuty patřily celku z hlavního města, který odskočil do vedení 28:25, které už do konce utkání nepustil. „Kluci se možná zalekli toho, že bychom si mohli odvézt body a dvougólový náskok z první půle jsme brzy ztratili. Nastoupili jsme ale do druhé půle nekoncentrovaní a proto jsme prohráli. Kluci tahali nohy, kdežto Dukla střídala šest spojek a na konci měla víc sil. Pak jsme ale odehráli vyrovnanou partii až do 55. minuty. Pět minut před koncem jsme sice vyrovnali, pak ale rozhodly naše individuální chyby," hovořil před dlouhou cestu domů, kterou Kopřivnice absolvovala vlakem, Vávra.

Před jeho týmem tak nyní stojí jasný cíl po třech porážkách musí doma bezpodmínečně porazit Zlín. „To už je pro nás povinnost. Nesmíme opakovat utkání s Litovlí a naopak musíme navázat na výkon z Prahy. Musíme za každou cenu zabojovat a získat doma dva body tak, abychom se konečně odpíchli ode dna. Příprava ukázala, že se dá hrát s každým a kluci tomu musí začít věřit. Chybí nám možná i trošku štěstí a především více zkušeností," dodal závěrem šéf kopřivnické lavičky.

HC Dukla Praha – KH Kopřivnice 29:27 (14:16)Sedmimetrové hody: 5/1 – 1/0. Vyloučení: 4 - 2. Rozhodčí: Brůna, Halada. Diváci: 290.
Nejvíce branek Dukly: Sviták 6/1, Reichl 5, Kastner 4, Šůstek 4.
Sestava a branky Kopřivnice: Holeček, Chalupa, Žingor – Lipový, Střelec 2, Veřmiřovský, Zima 4, Jan Gřes 1, Bukovský, Petřík 2, Jiří Gřes, Unger 2, Hardt 5, Fulnek 8, Hanus 2, Krpelík 1. Trenér: Vávra. Vedoucí: I. Fulnek.

Ve 4. kole extraligy hostí Kopřivnice na domácí palubovce v neděli od 17 hodin Zlín.