O mečbol se bude bojovat v sobotu od 17 hodin v Litovli, kam se nyní celá série stěhuje. Čtvrté utkání série je pak na programu ve stejný čas o den později.

V neděli začal hájit branku Kopřivnice, jejíž kádr doplnil na play-out zkušený Prepsl, Chalupa, který několika důležitými zákroky podpořil svůj tým. Litovel se sice dostala do vedení 4:1, ale pětigólová domácí šňůra měla za následek obrat na 7:4 a hostující kouč Hudeček musel zavelet k oddechovému času. Vyrovnaný první poločas nakonec skončil těsným vedením Kopřivnice 13:12.

Úvodní minuty druhé půle vyšly domácím, kteří se před bouřlivou kulisou, o kterou se zasloužily oba fanouškovské tábory, dostali ve 40. minutě do vedení 21:15. Kopřivnici táhli především bratři Gřesové, kteří dohromady nasázeli patnáct branek. Hostující Tatran to pak v dalším průběhu zkoušel i bez brankáře s jedním hráčem v poli navíc, což domácí dokázali jednou potrestat gólem do opuštěné branky. Kopřivnice vedla ve 49. minutě dokonce už 29:21, ale přece jenom bylo ze zápasu nakonec ještě drama.

V emotivním závěru totiž Litovel dokázala tři minuty před koncem snížit na rozdíl tří branek, ale když pak v závěru přidal důležité zákroky i druhý brankář Žingor a Bukovský přispěchal s důležitým dvaatřicátým gólem, bylo o kopřivnické výhře zcela jasno.

„Ve druhém zápase šlo vidět, že jsme vítězství chtěli více než Litovel. Obrovský kus práce odvedl Honza Gřes, který se ale zranil a vypadá to, že pro něho sezona skončila. Takže je to těžce vykoupené vítězství," řekl trenér KH Kopřivnice Ivo Vávra, který poprvé ve své trenérské kariéře dokázal porazit svého kolegu a kamaráda Jaroslava Hudečka.

„Domácí vítězství bylo tvrdě vybojované a zasloužené. Už před utkáním jsem hráče varoval, aby je první výhra moc neuklidnila, ale domácí nás rychle probudili, když nás dokázali dostat pod tlak. Propadli jsme hlavně v obraných činnostech. Série je ale pořád otevřená," prohlásil bývalý kouč české reprezentace a nynější trenér Litovle Jaroslav Hudeček.

1. zápas: KH KOPŘIVNICE – TATRAN LITOVEL 24:26 (14:13)

Sedmimetrové hody: 4/3 – 3/3. Vyloučení: 2:4. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Diváci: 320.

KH Kopřivnice: Žingor, Chalupa - Prepsl, Lipový, Střelec 2, Zima, Jan Gřes 7, Bukovský 3, Petřík 1/1, Jiří Gřes 4/2, Unger 1, Hardt 5, P. Fulnek, Hanus 1, Krpelík.

Nejvíce branek Litovle: Nedoma 9, Konšel 7/3, Schmalz 3, Dědek 3, Zbránek 3.

2. zápas: KH KOPŘIVNICE – TATRAN LITOVEL 33:29 (13:12)

Sedmimetrové hody: 10/8 – 2/2. Vyloučení: 5:8. ČK: Schmalz (L). Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka. Diváci: 350.

KH Kopřivnice: Žingor, Chalupa - Prepsl, Lipový, Střelec 3, Zima, Jan Gřes 6, Bukovský 4, Petřík 1, Jiří Gřes 9/8, Unger 2, Hardt 4, P. Fulnek 1, Hanus 3, Krpelík. Trenér: Vávra. Vedoucí: I. Fulnek.

Nejvíce branek Litovle: Nedoma 7, Zbránek 6/1, Schmalz 5.

Stav série 1:1.

O utkání se ještě více dočtete v tištěném vydání Novojičínského deníku.