Po reprezentační přestávce se opět naplno rozjela házenkářská extraliga a již v 10. kole hostila Kopřivnice regionálního rivala z Karviné. Divácky atraktivní duel, ve kterém měli ale k výhře blíže domácí, nakonec skončil remízou 29:29. V sobotu cestuje tým trenéra Iva Vávry k lesu Řáholci. Duel na palubovce aktuálně šestého Jičína startuje až ve 20.00.

Karvinský celek, který po 7. kole sáhl ke změně na trenérské pozici, když Jaroslava Hudečka nahradil Radek Bartošic, jenž v několika sezonách oblékal také kopřivnický dres, se po deseti minutách dostal do vedení 4:2. Kopřivnici se dařilo především z křídel, když se mohla spolehnout na dvojici Hanus, Unger. Když však domácí vedli 9:6, využili hosté chvilkového zaváhání a pěti góly v řadě rázem vedli 11:6. Karvinští si pak drželi těsné vedení až do závěru první půle, ale Kopřivnice měla neomylného Hanuse, jenž dokázal srovnat na poločasových 14:14. „Z videa jsme viděli, že Karviná křídelní prostory nebrání úplně nejlépe. S tím jsme do toho šli a dařilo se nám to. Křídelní hráči nám zahráli výborně," poznamenal kopřivnický kouč Ivo Vávra.

Po návratu z kabin to byli domácí, kteří vedli téměř celou druhou půli. Kopřivnické vedení ještě umocnila chycená sedmička Chalupy, naproti tomu Vávrův celek disponoval neomylným Jiřím Gřesem, který v zápase proměnil všech šest sedmiček a v tabulce sedmimetrových hodů je na tom nejlépe z celé extraligy. Ve 46. minutě dokonce Kopřivnice vedla 24:20 a hlasitý domácí fanklub hnal své borce vstříc třetí výhře v sezoně.

Karviná, jejíž nejlepšími střelci byli Frančík a srbská spojka Skrobič, se však i díky přesilovce dostala zpátky do hry, ale domácí i necelé tři minuty před koncem drželi dvoubrankové vedení 29:27, které však hosté dokázali minutu před koncem smazat a navíc domácí inkasovali dvouminutový trest. „Jsem hrozně zklamaný, protože jsme ztratili bod neuvěřitelným způsobem. V té poslední minutě byla vidět na hráčích křeč," hovořil po utkání trenér KH Kopřivnice. Karvinští tak nakonec byli s bodem spokojeni. „Musím říct, že je pro nás bod ziskem. Domácí měli po celý zápas, až na pár chvilek, navrch. Z naší strany tam byla řada technických chyb a úplně nám selhali gólmani," hodnotil dramatické střetnutí vedoucí karvinského celku Roman Farář.

Extraliga házenkářů, 10. kolo

KH KOPŘIVNICE – HCB OKD KARVINÁ 29:29 (14:14)

Sedmimetrové hody: 6/6 – 5/4. Vyloučení: 7:6. Rozhodčí: Bečička, Bubeníček. Diváci: 400.

Sestava a branky Kopřivnice: Žingor, Chalupa - Lipový, Střelec, M. Veřmiřovský, Zima, Jan Gřes, Bukovský, Petřík 2, Jiří Gřes 6/6, Unger 6, Hardt 2, Kaluža, Fulnek 5, Hanus 8, Krpelík. Trenér: Vávra. Vedoucí: I. Fulnek.
Nejvíce branek Karviné: Skrobič 6, Frančík 6, Gelnar 4/2.

Zbylé výsledky 10. kola: Zlín – Zubří 31:42, Hranice – Lovosice 24:21, Dukla Praha - Plzeň 22:22, KP Brno – Litovel 24:24, Frýdek-Místek – Jičín 20:20.

O utkání se více dočtete ve středečním vydání, kde najdete také rozhovor s Janem Hanusem.