Kopřivničtí sehráli v 1. kole aktuálního ročníku na západě Čech dobrý zápas, ale nakonec s favoritem prohráli 22:25. „Teď to ale bude jiný zápas, než ten z úvodu sezony," předvídá před dnešní bitvou trenér KH Kopřivnice Ivo Vávra, jenž si moc dobře uvědomuje přednosti Šetlíkova výběru.

„Největší síla Plzně je z křídla, ze spojek i z pivota. Všechny posty mají navíc velice dobře zdvojené. Taky mají velmi kompaktní obranu. Chceme pozorně bránit, držet se soupeřem krok a proměňovat nabídnuté šance, protože nás trošku zlobí produktivita v útoku," vyjádřil se dále kouč kopřivnických házenkářů.

Domácí musí v prvé řadě zvládnout úvodní minuty zápasu, neboť před týdnem doma proti Zubří prohrávali 3:10 a poté už se jim zápas výrazně zdramatizovat nepodařilo.

Valaši nakonec slavili výhru 37:30. „S tak kvalitními soupeři je pak strašně těžké dohánět takovou ztrátu, takže si na to musíme dát pozor. Čeká nás velmi těžký zápas a soupeř je jasným favoritem, ale jak už jsme několikrát ukázali, doma hrát umíme. Jdeme do zápasu s hlavou nahoře a budeme se snažit Plzeň překvapit, tak jako se nám to povedlo proti Lovosicím. Chceme Plzni znepříjemnit úlohu favorita a nějaké bodíky nechat v Kopřivnici," přeje si Vávra.

ŠETLÍK: V KOPŘIVNICI SE NÁM HRAJE ŠPATNĚ

Plzeňskému Talentu patří po polovině základní části 3. příčka, s bilancí osmi výher a tří porážek (venku Zubří, venku Frýdek-Místek, venku Karviná). Vedoucí celek extraligy z Lovosic má však náskok pouhých tří bodů.

„Za celou tu dobu, co jsem zpátky v Plzni, jsme v Kopřivnici snad jenom jednou vyhráli větším rozdílem. Jinak se tam vždycky trápíme. Hraje se nám v Kopřivnici špatně. Kluci dobře ví, co nás čeká, malá hala a těžký soupeř. Kopřivnice navíc nemá tak špatné výsledky jako loni, naposledy dala 30 branek Zubří. Chtěli bychom co nejdříve soupeři odskočit a pak už nepřipustit žádnou komplikaci," vyjádřil se pro klubový web sedmačtyřicetiletý kouč Plzně Martin Šetlík, jemuž se do sestavy navíc vrátil nejlepší střelec z minulé sezony, Milan Škvařil.