Po domácí remíze s Karvinou cestovali na palubovku dalekého Jičína, kde v utkání, které začínalo v sobotu netradičně až ve 20 hodin, podlehli domácímu celku trenéra Aleše Babáka 17:28. Kopřivničtí házenkáři si tak připsali osmou porážku v sezoně a nyní doma vyzvou v neděli od 17 hodin silný celek Hranic.

Kopřivničtí drželi s domácím Ronalem krok v úvodní desetiminutovce, kdy byl rozdíl ve skóre chvíli i dvoubrankový. Házenkáři z města za Severovýchodních Čech potom odskočili na rozdíl pěti branek, který si dokázali udržet až do konce první půle, která skončila vítězstvím Jičína 13:8.

Kopřivnice nastoupila k 11. extraligovému kolu v notně oslabené sestavě, když scházeli Hardt, Fulnek, Lipový a dá se říct, že také nejlepší střelec týmu Hanus. Mladý křídelník byl sice na soupisce, ale ze zdravotních důvodů se na palubovce pouze mihnul. „Nastoupili jsme tak vlastně oslabeni o čtyři hráče základní sestavy a odehráli jsme bohužel to, na co jsme měli. Bohužel se ukázalo, že kádr je úzký. Domácí byli lepším týmem a my jsme navíc neproměňovali šance. Odehráli jsme špatný zápas, ale bohužel ukázalo se, že kádr je úzký a hráči ještě pořád potřebují spoustu tréninků, aby mohli do extraligy zasáhnout," uvědomoval si situaci trenér KH Kopřivnice Ivo Vávra.

Vstup do druhé půle pak definitivně rozhodl o osudu celého utkání, když Jičínští pětibrankovou šňůrou rázem navýšili své vedení na 17:8 a pak bez větších potíží dokráčeli až k jedenácti brankové výhře.

V kopřivnické brance začal Chalupa, kterého pak ještě v první půli vystřídal Žingor, jenž tým ještě před odchodem do kabin několikrát podržel a ve druhém poločase, při smršti domácích ještě chytil dvě sedmičky. „Rozhodl vstup do druhého poločasu. V Jičíně se hraje špatně a k tomu se navíc přidaly naše chyby. Mrzí mě ten velký brankový rozdíl, protože se dal uhrát daleko lepší výsledek," kroutil hlavou Vávra.

Kopřivnici navíc čekala po utkání pozdní 300 kilometrů dlouhá cesta, jejíž odjezd navíc zkomplikovala dopingová kontrola. „Bohužel si na odjezd ještě počkáme, protože dva naši kluci jsou na dopingové kontrole, takže uvidíme, kdy vůbec vyrazíme. Trošku nechápu, že dopingovka přišla zrovna při takovém zápase, kdy je před náma ještě tak dlouhá cesta domů, ale i takový je sportovní život," dodal po utkání trenér kopřivnických házenkářů.

HBC Ronal Jičín – KH Kopřivnice 28:17 (13:8)

Rozhodčí: Blanar, Haramul. Sedmimetrové hody: 3/1 – 3/2. Vyloučení: 4:3. Diváci: 620.
Nejvíce branek Jičína: Krahulec 6, Zeman 4, Skopal 4/1, Král 3.
Sestava a branky Kopřivnice: Chalupa, Žingor - Střelec, Veřmiřovský, Zima 1, Jan Gřes 4, Bukovský 2, Petřík 2, Jiří Gřes 3/2, Unger 2, Antes, Kaluža 1, Hanus 1, Krpelík 1. Trenér: Vávra. Vedoucí: I. Fulnek.