Novojičínští nejprve v neděli po obědě sehráli divácky nesmírně atraktivní duel s loňským mistrem z Olomouce.

Nový Jičín po dvou čtvrtinách prohrával 4:5, ale zkraje závěrečné dvanáctiminutovky vedl už 10:8.

Hanáci však dokázali dostat zápas do prodloužení, když udeřili na začátku poslední minuty. O bodu navíc pro novojičínský IHC nakonec rozhodl přesný zásah Juraje Juríka.

Hlavní organizátor turnaje a předseda novojičínského házenkářského oddílu Petr Jaroň.
Laudon Handball Cup: Německý Kiel dorazí do Nového Jičína

Pěti body se v utkání blýskli Ondřej Kovařčík (3+2) a kapitán Jan Zahradníček (1+4), kteří uplynulou sezonu v ledního hokeji strávili v prvoligovém Frýdku-Místku.

„Soupeř přijel pouze v devíti, ale i tak měl velkou kvalitu a byl to strašně těžký zápas, který jsme nejspíše podcenili. Vůbec jsme nezvládli závěr, kdy jsme nedokázali udržet dvougólové vedení. Naštěstí jsme pak dokázali vyhrát alespoň za dva body," nechal se slyšet kouč IHC Nový Jičín Kamil Gebauer.

V podvečerním duelu proti Boskovicím pak domácím vůbec nevyšel vstup do utkání a hosté vedli po první části 4:2. Novojičínští však dokázali skóre otočit na 5:4, ale stejně se pak dařilo i Boskovicím, které vstupovaly do závěrečné čtvrtiny s nadějným náskokem 8:5.

Domácí pak ještě zdramatizovali duel, když snížili na rozdíl jediné branky, ale více už toho, v nervózním zápase plném vyloučení, nestihli. „Bohužel se jednalo o náš nejhorší výkon v sezoně," stručně charakterizoval představení svého týmu Gebauer.


Nový Jičín zakončí základní část venkovním tripem již tento víkend, když v sobotu hraje u šestého Zlína a následně pak vyzve předposlední Uherský Brod. V neděli pak se pak aktuálně třetí celek extraligové tabulky, které neohroženě vládnou berounští Medvědi, představí na umělé ploše desátého Přerova.