Novojičínským nestačil ani hattrick Sluštíka, jehož gólově doplnili Flok a Plitko. Výběr Kamila Gebauera, který ve čtvrtfinále odklidil z cesty pražský Roller Storm, měl v závěru několik možností k vyrovnání, ale bez úspěchu.

Ve druhém duelu musel Nový Jičín bezpodmínečně zvítězit, aby poslal semifinálovou sérii do prodloužení, ale jasným pánem na hrací ploše byly Černošice, které zvítězily vysoko 12:2 (R. Gebauer, Sluštík), když se osmi body (4+4) blýskl Loskot.

Novojičínský IHC tak coby poražený semifinalista obhájil cenný bronz z loňského extraligového ročníku.

„První zápas byl hodně vyrovnaný. Dvakrát jsme vedli o gól, ale bohužel jsme nikdy neodskočili, což nakonec rozhodlo. Ve druhém zápase jsme byli až moc přemotivovaní. Brzo jsme to otevřeli, začali jsme riskovat a Černošice mají perfektní brejky, kterými nás trestaly," shrnul semifinálový boj kouč IHC Nový Jičín Kamil Gebauer, jenž hodnotí sezonu úspěšně.

„V základní části jsme vylepšili umístění, když jsme skončili druzí a navíc jsme znovu došli na Final Four, takže stoprocentní úspěch," doplnil trenér bronzového celku.
Mistrem ČR se nakonec stal favorizovaný Beroun, který nejprve vyřadil v semifinále Přerov (8:3 a 16:8) a v boji o zlato pak v neděli odstavil z cesty i kata Nového Jičína, kterého porazil 9:5. Berounští Medvědi se na trůn vrátili po sedmi letech.