Ani ve čtvrtém utkání letošní divizní sezony je další ze soupeřů nedokázal obrat o body. Futsalisté jakubčovické Baracudy tentokráte rozstříleli poslední Opavu na její palubovce 9:2.

Vítězství Jakubčovic řídil čtyřgólový Aleš Michálek, jenž je, spolu s Petrem Ďuricou, nejlepším střelcem týmu.

Oba se pak v tabulce kanonýrů dotahují s 8 brankami na prozatímního lídra z FU Kopřivnice, Jiřího Závodného.

Právě nováček z „fúčka" uspěl v městském derby proti Jokeritu Kopřivnice. Futsalové derby přilákalo na halu SOU velmi dobrou návštěvu, jež sledovala, jak se FU dostalo do dvoubrankového náskoku.

Následně pak zahrozili hráči Jokeritu, ale Bortel nastřelil břevno a do tyče pálil také nejlepší střelec týmu, Fendrich.

Ve druhé půli se pak Jokerit dočkal snížení, když se přízemní ranou prosadil Fendrich. FU však vzápětí kontrovalo a brzy se dostalo znovu do dvoubrankového vedení. Jokeriťáci ale znovu snížili na rozdíl jediné trefy, když se z přímého kopu nemýlil Dobiáš.

Když se pak domácím, ani přes dobré příležitosti, nepodařilo vyrovnat, tak nováček divize naopak se štěstím překonal Medka a zvýšil na 4:2.

Zápas pak ještě zdramatizoval velezkušený bývalý futsalový reprezentant Buček, jenž snížil na 3:4.

V závěrečné minutě se pak Jokerit pokusil o hru bez brankáře a v posledních vteřinách inkasoval do odkryté branky pátý zásah.

Další z nováčků, futsalisté novojičínského Top Dogs, kteří se po nepovedeném vstpu do sezony začínají pomalu zvedat, prohráli v Krmelíně a svou šestibodovou sbírku prozatím nerozšířili.

Futsalová divize, sk. F pokračuje kompletním 6. kolem až první prosincový víkend.

O tomto víkendu je na programu dohrávka 3. kola, když aktuální lídr soutěže, který doposud neztratil ani bod, jakubčovická Baracudam, hostí v sobotu 29. listopadu nováčka, FU Kopřivnice.

Utkání startuje v domovské hale Baracudy v Odrách v 19.30. 

Výsledky 5. kola:

FC Jokerit Kopřivncie - FU Kopřivnice 3:5 (0:2)

Branky: M. Buček, M. Dobiáš, T. Fendrich – J. Závodný 2, R. Galia, M. Štěpán, P. Okřesík. ŽK: P. Bortel – P. Okřesík, M. Štěpán. Rozhodčí: Markovský, Filipský. Delegát: L. Glogar. Diváci: 120.

Jokerit: Medek – Jiříček, Buček, Bortel, Hanus – Kružliak, Fendrich, Dobiáš, Dorňák.

Krmelín – Top Dogs Nový Jičín 7:3 (4:2)

Branky: J. Škrkoň 3, P. Mácha 2, L. Havránek, A. Ručka – L. Dorotík, J. Jachník, M. Vavřík. ŽK: T. Suchomel. Rozhodčí: Bokroš, Honěk. Delegát: M. Pelikán. Diváci: 50.

Opava - Baracuda Jakubčovice 2:9 (0:4)

Branky: O. Sikora, D. Žurek – A. Michálek 4, D. Chovanec 2, L. Kocmich, J. Petr, O. Malina. ŽK: J. Šrom, T. Krejsa – P. Ďurica, D. Molnár. Rozhodčí: Tomeš, Vaškovský. Delegát: J. Navalaný. Diváci: 40.

Jakubčovice: Pavelka – D. Molnár, Kocmich, Petr, Malina – K. Molnár, Michálek, Ďurica, Chovanec.

Orlová - Parlament Ostrava 4:10 (1:3)

Dohrávka 3. kola:Sobota, 29. listopadu, 19.30 Baracuda Jakubčovice – FU Kopřivnice.

Program 6. kola: Pátek 5. prosince, 18.15 FU Kopřivnice – Top Dogs Nový Jičín, 20.20 FC Jokerit Kopřivnice – Opava.

Sobota 6. prosince, 19.30 Baracuda Jakubčovice – Orlová. Neděle 7. prosince, 20.00 Parlament Ostrava – Krmelín.