„Měli jsme vytypované dva nové hráče, ale jeden je bohužel vážně zraněný a druhého zatím neuvolnil jeho mateřský oddíl, takže jsme beze změn. Troufám si říct, že máme nejvyšší věkový průměr v soutěži," vyjádřil se hrající předseda klubu Milan Miloševič.

Nejvýše hrající futsalový celek z Nového Jičína už má za sebou v divizní skupině F dva zápasy, když na úvod nové sezony prohrál těsně 3:4 na palubovce nováčka z Hukvald, jenž hraje svá domácí utkání v hale v Brušperku, a uplynulý víkend pak podlehl doma kopřivnickému Jokeritu 4:8.

„Spokojeni zatím moc nejsme, protože máme na kontě nula bodů. První utkání bylo s naším dlouholetým rivalem z krajského přeboru RT Hukvaldy, se kterým jsme se utkali už desetkrát a bilance byla hodně vyrovnaná. Bohužel pro nás ji tentokrát Hukvaldy při zahajovacím utkání převážily na svou stranu, když ve velmi napínavém a velmi kvalitním futsalovém utkání strhly minutu před koncem vítězství ve svůj prospěch.

Utkání by určitě lépe slušela remíza, ale snad se nám povede aspoň domácí odveta," věří Miloševič.

Na Jokerit Kopřivnice se pak Novojičínským dlouhodobě nedaří. „Utkání nám nevyšlo, hlavně po taktické stránce, v prvních deseti minutách zápasu, kdy jsme obdrželi čtyři slepené góly a tento náskok soupeře jsme nedokázali zkorigovat.

Bohužel se nám nedařila souhra jako v prvním utkání. Kluci měli v nohách ještě zápasy ve velkém fotbale a únava se dostavila. Na druhou stranu, soupeř přijel velmi připravený a hrál organizovaně," ocenil výkon Jokeritu předseda Top Dogs Nový Jičín, jenž prozradil také cíle klubu v právě načaté sezoně.

„O ambicích se velmi těžko hovoří. Vzhledem k velmi úzkému kádru, kdy máme opět několik zraněných mladších hráčů, jsme dlouho zvažovali účast v této ambiciózní a kvalitní soutěži. Rádi bychom dosáhli středu tabulky, užili si sezonu a připravili našim fanouškům kvalitní futsalovou podívanou," nastínil plány Top Dogs Miloševič.

Už v sobotu by Novojičínští rádi poprvé v sezoně bodovali, když je čeká od 18 hodin utkání v Hradci nad Moravicí, kde hraje své domácí zápasy Opava. „V soutěži je každý zápas těžký. Všechna mužstva mají svou kvalitu a styl. Na venkovním zápase v Opavě bude rozhodovat hlavně úspěšnost proměňování šancí a výkon brankářů, protože hala v Hradci nad Moravicí je sice hezká a útulná, ale prostorově daleko menší než naše domácí hala ABC.

Vloni jsme Opavu dvakrát porazili, ale zápas na jejich půdě byl velmi divoký a padlo celkem 23 branek," připomněl gólové hody z minulého ročníku Miloševič, jenž tipuje, že do medailových pozic zasáhne také nováček z Hukvald.

Top Dogs Nový Jičín

Brankář: Miroslav Polášek
Hráči: Milan Miloševič, František Hrachovec, Petr Strnadel, Lukáš Bajer, Pavel Sláma, Jiří Šimek, Jiří Jachník, Jakub Tobola, Michael Kotešovec, Lumír Dorotík, Daniel Dorotík, Marián Vojtko, Tomáš Suchomel, Michael Vavřík, Michal Kiss Farkas, Jan Koval
Realizační tým: Předseda: Milan Miloševič. Místopředseda: František Hrachovec. Kapitán: Daniel Dorotík