V příštím kole, v sobotu v 17 hodin, čeká Kopřivnické daleká cesta do Náchoda, který na podzim dokázal s lídrem tabulky remizovat 35:35.

Vávrovi svěřenci navyšovali své vedení od úvodních minut a když vedli v 18. minutě už 14:4 bylo prakticky hotovo.

„Byl to podobný zápas jako před týdnem v Bohunicích. Soupeř ale nepřijel prohrát a při rozcvičování vypadalo, že se chtějí porvat o body, které jim zaručují setrvání v lize. Přijeli nabuzení, ale kvalita je hold na naší straně," řekl trenér KH Kopřivnice Ivo Vávra.

Kopřivničtí si skoro po celé utkání udržovali desetibrankové vedení a v poločase vedli 21:11. Vstup do druhé půle však nebyl dobrý ani z jedné strany a Hanáci snížili na 17:24.

„V šatně jsme si řekli, že je to zápas jaký je, a že ho už nepodceníme. Ale prvních dvacet minut to bylo k nedívání. Bylo to z naší strany strašně vlažné. Šanci dostali úplně všichni, kteří byli k dispozici. Naštěstí jsme už pak za dalších deset minut vedl 33:20 a výrazné vedení tak bylo zpátky. Olomouc má v kádru šikovné kluky, ale herní a individuální kvalita je jasně na naší straně," vyjádřil se dále Vávra.

Vedoucí celek tabulky cestuje už v sobotu na palubovku pátého Náchoda.

„Dívali jsme s klukama na video z domácího zápasu. Ve čtvrté minutě jsme měli osm technických chyb, takže to byl takový nevydařený zápas. Těžko říct, jak to bude vypadat u nich. Ale určitě nás čeká jeden z nejtěžších zápasů jara. Pojedeme tam určitě bez Rečka, Šlachty, Mičoly a Fulneka. Bude to složité, ale na druhé straně pojedeme s kluky, kteří spolu nejčastěji trénují. Je to tým, který má o polovinu méně bodů než my, takže jestli chceme dokázat, že patříme do extraligy, tak takové týmy musíme porážet," má jasno kouč kopřivnických házenkářů.

KH KOPŘIVNICE – TJ STM OLOMOUC 36:23 (21:11)

Rozhodčí: Pluhař, Suchánek. Diváci: 150.
KH Kopřivnice: Žingor, Chalupa – Horut 2, Střelec 6, Bukovský 4, Jiří Gřes 2, Reček 5, Mičola 2, Hanus 2, Válek 2, Šlachta 8/2, Krpelík 2, Zima 1. Trenér: Ivo Vávra. Asistent: Zdeněk Kovalák.
Nejvíce branek Olomouce: Nedoma 6, Kozlovský 5.

Zbylé výsledky 17. kola: Dvůr Králové - Karviná B 29:22, Strakonice - Náchod 37:29, Bystřice p.H. - Bohunice 32:20, Plzeň B - Jičín B 24:20, Nové Veselí - Chodov 35:31.