Kopřivnické cenné vítězství se před bouřlivou kulisou, o kterou se staraly oba fanouškovské tábory, začalo rodit už od úvodních minut. Domácí totiž na soupeře doslova vlétli a v polovině první půle vedli již 10:3. Důležitým faktorem byla velmi dobře pracující kopřivnická obrana, kterou jistil důležitými zákroky gólman Žingor. 

Koncentrovaný výkon držela Kopřivnice až do přestávky, do které si vybudovala vedení 18:11. „Když dostanete za první poločas osmnáct branek a prohráváte o sedm gólů, tak to se pak těžko otáčí,“ kroutil hlavou zkušený stratég na zuberské lavičce Dušan Poloz, jenž před sezonou vystřídal Andreje Titkova.

Kopřivničtí pak po změně stran nepřipustili žádné drama, když v jednu chvíli válcovali soupeře rozdílem deseti branek (21:11). Zubří, v jehož sestavě scházel kopřivnický odchovanec Adam Reček, se dokázalo nejvíce přiblížit ve 39. minutě, kdy prohrávalo o šest branek 16:22. Kopřivnice však reagovala oddechovým časem a o žádném zdramatizování výsledku nemohla být řeč.

Domácí totiž pokračovali v nastoleném trendu a nakonec mohli slavit výhru 31:25, na které se osmi góly podílel pivot Holbein. „V šatně jsme si řekli, že to toho musíme vletět, což se podařilo. Bylo důležité že jsme Zubří nedovolili snížit na méně branek,“ uvedl těsně po utkání nejlepší kopřivnický kanonýr v utkání.

I přes ne moc příznivé počasí si v sobotu na akci Vertikální Horečky lidé cestu našli. Mezi nimi i Kazma.
VIDEO: Vertikální Horečky jsou za námi. Slaňování z věže zvládl i Kazma

„Jsme velice šťastní, protože porazit Zubří se nestává každý den. Myslím si, že pro diváky to bylo velice pěkné utkání, protože přijeli fanoušci ze Zubří a v hojné návštěvě přišli i naši fanoušci. Odehráli jsme velice dobrý první poločas, kdy jsme si vytvořili náskok, který jsme už v průběhu druhého poločasu udržovali,“ pochvaloval si kouč KH Kopřivnice Lubomír Veřmiřovský, jehož tým vyválčil z úvodních tří partií čtyři body. 

„Měli jsme z toho těžkého losu obavy, protože jsme teď klidně mohli být bez bodů. Úvodní zápas proti Plzni nám vůbec nevyšel, ale snad jsme si to už vybrali. Teď nás čeká důležitý zápas v Brně, které má rovněž ambice dostat se do play-off,“ připomněl Veřmiřovský sobotní duel pod Špilberkem, který startuje v 17 hodin.

Trenér poražených uznal zaslouženou výhru Kopřivnice, ale zároveň zdůraznil, že Valaši budují nový kádr. „Soupeři musím pogratulovat, ale možná se budu opakovat, protože spousta lidí to nechce vnímat. Chtěl bych říct, že opravdu budujeme nový tým a jde to poznat. Místy jsme měli na hřišti pouze hráče ročníku narození 1999. Ve druhém poločase jsme sice měli nějaké světlé momenty, ale na vítězství to v žádném případě nebylo,“ uznal bývalý trenér házenkářek Mostu.

KH KOPŘIVNICE – HC ROBE ZUBŘÍ 31:25 (18:11)

Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmičky: 7/5 – 7/5. Vyloučení: 9:5. Diváci: 550.

KH Kopřivnice: Žingor, Chalupa – Brůna 1, Střelec 2, Jan Gřes 5, Čadra 2/1, Petřík 2/2, Holbein 8, Unger 2, Antes, Hardt, Fulnek 1, Jonák, Očkovič 1, Hanus 3, Bukovský 4/2. Trenéři: Lubomír Veřmiřovský a Jiří Gřes ml.

Nejvíce branek Zubří: Hrstka 7/5, Polášek 4, Přikryl 3.

Zbylé výsledky 3. kola: Jičín – Dukla 22:23, Hranice - Lovosice 28:24, Litovel - Karviná 20:32, Nové Veselí - Brno 28:25, Frýdek-Místek – Plzeň 25:36.

Ilustrační foto.
Po dvou měsících provozu se musí cesta opravit
Koncert pod kaštanem v Sedlnicích zahájila zpěvačka Joyce Hurley s Joe After Triem.
VIDEO: V Sedlnicích pod kaštany znělo americké blues