O tom, že je ve městě oblíbená ZOO se safari věděli, ale to, že je čeká menší „ZOO" i přímo v hale při zápase Kopřivničtí nečekali. „Takový zápas jsem dlouho nezažil. Domácí hráli opravdu hodně surově a o divácích se raději vůbec bavit nebudu.

Doplivané záda mluví za vše. Jsme rádi, že jsme to odehráli a odjeli jsme rychle domů," řekl po posledním zápase sezony kouč KH Kopřivnice Ivo Vávra.

Již jistý vítěz 1. ligy cestoval na Královehradecko bez několika hráčů základní sestavy. K dispozici nebyli Reček, Mičola, Šlachta, Horut, Krpelík nebo Lipový. „I tak jsme zápas chtěli vyhrát," zdůraznil kouč kopřivnických házenkářů Ivo Vára, jenž jedním dechem dodal: „Ale musím říct, že takové zákeřné mužstvo jsem snad nezažil. Po incidentu, který měli s Chodovem se to opět ukázalo."

Už v 7. minutě domácí odrovnali Fulneka, pro něhož zápas kvůli zraněnému kotníku předčasně skončil. Za dalších deset minut dohrál zraněný Jan Gřes. Přes řadu dalších zákroků inkasovali domácí jedinou červenou kartu. „Dohrávali jsme téměř bez střídání a jsem rád, že jsme to odehráli a odjeli pryč. U nás se jevili docela sympaticky, ale to co jsem zažili u nich – hrůza," kroutil hlavou Vávra, jenž musel využít také služeb trenéra mladších dorostenců, kteří ve Dvoře Králově zvládli před zápas, když vyhráli 40:24, Jiřího Kaluži.

Kopřivnické házenkáře ještě dovolená nečeká. „Do konce května budeme trénovat. Budeme udržovat fyzičku a hlavně řešit příští sezonu," uvedl Vávra, jenž má u týmu smlouvu k poslednímu květnu.

1. liga házenkářů, 22. kolo

1.HK DVŮR KRÁLOVÉ - KH KOPŘIVNICE 29:29 (14:14)

Rozhodčí: Fogl, Blanar. Diváci 180.
Nejvíce branek Dvora Králové: Picha 8, Fiedor 6, Erich 5, Hracha 5/1.

Kopřivnice: Žingor, Chalupa – Střelec 3, Jan Gřes 4, Bukovský 7, Jiří Gřes 4/3, Fulnek, O. Kovalák 1, Hanus 7, Kaluža, Zima 3. Trenér: Ivo Vávra. Asistent: Zdeněk Kovalák.

Zbylé výsledky 22. kola:

Karviná B – Bohunice 30:27, Chodov – Plzeň B 24:26, Náchod - Olomouc 28:24, Nové Veselí - Bystřice p.H. 31:35, Jičín B – Strakonice 36:28.