Odry, pro které se jednalo o premiérovou divizní sezonu, se však v bouřlivém prostředí, kdy tamní diváci znovu zaplnili halu až po strop, dostaly do vedení, ale Baracuda ještě v první půli skóre otočila a v té druhé už svému rivalovi nedovolila skórovat ani v jednom případě.

výhru v sérii řídil jakubčovický kapitán Aleš Michálek. Hráč, který jinak obléká dres fotbalového Valašského Meziříčí v divizi, pětkrát skóroval a výrazně tak přispěl k ukončení zajímavé série.

KOPŘIVNICKÉ CELKY NEPROMĚNILY MEČBOL

Postupové oslavy zatím musely odložit oba kopřivnické celky. Jokerit totiž prohrál na brušperské palubovce s Krmelínem 4:6 a sérii tak bude muset rozseknout až třetí duel, který je na programu v sobotu večer po klání extraligových házenkářů Kopřivnice s Brnem.

Hráčům s žolíkem ve znaku nepomohl ani parádní start, když v 7. minutě vedli 2:0. To si gólové asistence vyměnili Buček s Březinou. Krmelín pak sice snížil, ale hosté si do druhého poločasu odnášeli mírný náskok 2:1. Po změně stran však přišel nejprve obrat domácích, kteří se ve 29. minutě trefili dvakrát během dvanácti vteřin.

Jokerit se však nenechal zahanbit a ve 35. minutě, dvěma góly za 27 vteřin, strhl vedení znovu na svoji stranu. Dramatický duel pak vyvrcholil v poslední minutě a půl. Ještě předtím však obdržel poměrně přísnou červenou kartu kopřivnický Hruška a Krmelín nakonec početní výhodu proměnil, když v čase 38:37 vyrovnal na 4:4. Po následné rozehrávce pak krmelínští futsalisté využili chybné rozehrávky a třináct vteřin po vyrovnávací trefě šli do vedení 5:4.

Jokerit to pak zkoušel ještě při hře bez brankáře, ale v samotném závěru ještě Krmelín zpečetil gólem do prázdné branky srovnání série.

„Zápas se nám nepovedl. Sice jsme rychle vedli 2:0, ale individuálními chybami a vlastním gólem jsme soupeře nakopli a dovolili třikrát skórovat. Pak jsme sice otočili na 4:3, ale přišla přísná červená karta, vyrovnání v oslabení, hned ztráta po rozehrání a Krmelín opět otočil. Je třeba se poučit z vlastních chyb a vrátit se k výkonu, kterým jsme Krmelín doma přejeli. Rozhodující zápas bude nejspíš opatrný z obou stran a každá chyba může rozhodnout, ale věřím, že se z postupu budeme radovat my," uvedl pro klubový web brankář kopřivnického Jokeritu Jakub Medek.

Kopřivnické „Fučko" pak padlo vysoko 4:12 na palubovce Opavy a série se nyní za stavu 1:1 stěhuje k rozhodujícímu duelu zpět do Kopřivnice. Po první půli vedl domácí Ferram, v jehož sestavě se po šesti letech představil Tomáš Mičola z Baníku Ostrava, 3:2, ale zkraje druhé části si „Fučko" dalo vlastní gól a poté následoval opavský brankostroj.

Mičola se blýskl celkem čtyřmi góly a na palubovce si zvlášť rozuměl s exligistou Zbyňkem Pospěchem, který bude v blížící se jarní části fotbalové sezony nově oblékat dres divizního lídra z Valašského Meziříčí. „Takový výbuch já osobně nepamatuji. Poločas byl od nás ještě přijatelný, ale ve druhém jsme absolutně vyhořeli v obraně. Nicméně jedeme dál. Je to play off, takže jestli prohrajeme 12:4 nebo 5:4 nic neřeší. V pátek musíme dát do toho všechno a věřím, že postoupíme my," uvedl pro web futsalfifa za kopřivnické FU Milan Štěpán.

Start baníkovského Tomáše Mičoly však není v páteční rozhodující bitvě jistý. „Tomáš má povinnosti v Baníku. Nejspíš se budeme muset obejít bez něj. Spousta dalších kluků má tréninky ve svých fotbalových klubech. I z toho důvodu jsme Kopřivnici žádali o přeložení na sobotu nebo neděli. Nemohla nám však vyhovět, protože v dalších termínech je jejich hala obsazena. Šance pro oba celky jsou otevřené," sdělil před pátečním vyvrcholením čtvrtfinálové série kouč Opavy Miroslav Tůma.

2. ZÁPASY ČTVRTFINÁLE PLAY-OFF:

Beach Boys Odry – Baracuda Jakubčovice 3:10 (3:4)

KONEČNÝ STAV SÉRIE 0:2.
Branky: E. Chuděj, M. Paszko, J. Vidlák – A. Michálek 5, P. Zagol 4, P. Ďurica. Rozhodčí: Ovšák, Glogar. ŽK: M. Goláň – P. Ďurica. Diváci: 140.

SK Krmelín – Jokerit Kopřivnice 6:4 (1:2)

STAV SÉRIE 1:1.

Branky: J. Škrkoň 2, M. Pchálek 2, P. Mácha, P. Pergler – M. Buček 2, R. Březina, P. Střelec. Rozhodčí: Tomeš, Vaškovský. ŽK: L. Havránek, A. Ručka, J. Škrkoň – R. Březina, P. Střelec. ČK: D. Hruška (Jokerit). Diváci: 40.

Ferram Opava – FU Kopřivnice 12:4 (3:2)

STAV SÉRIE 1:1

Branky: T. Mičola 4, M. Hoza 2, Majewski, J. Žurek, Z. Pospěch, D. Žurek, A. Černohorský, vlastní – R. Bartoš 2, M. Košárek 2. Rozhodčí: Zbožínek, Snášel. ŽK: R. Petráš (FU). Diváci: 72.

KFV Roub Vítkovice – Růžové Tlapičky Hukvaldy 2:4 (1:1)

KONEČNÝ STAV SÉRIE 0:2.

Program třetích zápasů:Pátek 17. února, 18.45 FU Kopřivnice – Ferram Opava (hala SOU).
Sobota 18. února, 20.20 Jokerit Kopřivnice – SK Krmelín (hala ZŠ Emila Zátopka).

PLAY-OUT:

Oskarol Orlová – Top Dogs Nový Jičín 9:14 (5:4)

Branky Top Dogs NJ: M. Bajger 5, J. Jachník 2, J. Šimek 2, T. Bátrla 2, M. Miloševič, P. Horák, J. Tobola.

Neděle 19. února, 17.00 Dragons Nový Jičín – Oskarol Orlová (hala ABC).

1. Top Dogs Nový Jičín 2 2 0 0 20:10 6
2. Oskarol Orlová 1 0 0 1 9:14 0
3. Dragons Nový Jičín 1 0 0 1 1:6 0