Bílovecké svěřenkyně trenéra Pjentaka nastoupily na domácí palubovce a v prvním utkání proti celku Brno-Juliánov prohrály 1:3. „Prohráli jsme hlavně díky velmi špatnému příjmu a nedůrazu v útoku," hledal příčiny porážky kouč Bílovce Vítězslav Pjentak. Ve druhém utkání už ale zůstaly všechny body doma, když Bílovec vyhrál 3:1. Zlepšili jsme se na příjmu a hráli jsme dobře v poli. Taky jsme pozměnili sestavu. Díky těmto aspektům jsme zápas zvládli a vyhráli jsme. Pořád nás ale trápí útok, kdy potřebujeme na bod hodně pokusů. Některé hráčky by měly k určitým herním činnostem a situacím přistupovat zodpovědněji," má jasno Pjentak.

Sestava Bílovce: B. Kaletová, L. Míčková, M. Ondrušová, T. Polášková, K. Zelená, Z. Kyprová, J. Pavelková, J. Skibova, M. Sigmundová, N. Donée.

Novojičínský tým trenéra Jakubíka doma smetl Vsetín a zvláště první zápas připomínal hru kočky s myší (18, 12, 9). Ve druhém měření sil už pak Valašky uhrály více bodů, ale i tak musely skousnout totožnou porážku 0:3 (25, 12, 17). Nový Jičín vede soutěž po 10 utkáních o čtyři body před druhou Opavou, Bílovci pak patří poslední, desáté místo, se čtyřbodovou ztrátou na předposlední rezervu Olomouce.

Novojičínské volejbalistky cestují v sobotu na půdu BrnaJuliánova a Bílovec čeká cesta do Přerova, kde se postaví tamnímu B týmu. (dtb)