„Přetržený kolenní vaz byl sice důkladně zatejpován, ale přece jenom tento blok někde vzadu v mysli pořád byl. Zvenčí to ale nebylo znát, a i přes prohru s pozdějším vítězem Danielem Uhrem z Plzně se dostal do bojů o medaile," vzpomínal trenér zavišických judistů Libor Kahánek.

Na nejcennější kov už to Hyvnarovi nevyšlo, ale s Králem z ostravského Baníku svedl nádhernou bitvu o bronz. Situace závišického borce byla o to složitější, že jeho dlouholetý rival, se kterým se znají již od žákovských let, byl v této absolutní váze téměř od 20 kg těžší.

„Začátek ovlivnil Davidův trest za nevhodný úchop. To však bylo pro Davida hnacím motorem, který ho nastartoval do vyšších otáček. Ani ne za minutu si totiž vypracoval skvělou pozici pro chvat seoi nage. Soupeře hodil na záda a následné vedení 10:0 na wazari už bylo nadějné," připomněl Kahánek skvělé momenty svého svěřence.

Rozjetý Hyvnar pak nadále nepolevoval a zaskočený Král už na závšického judistu nestačil vůbec zareagovat. Pod tlakem si navíc připsal pouze dva tresty za pasivitu a po úderu závěrečného gongu mohla přijít závišická bronzová radost. „Bronz byl doma a koleno vydrželo. Skvělý úvod sezony se sice podařil, ale teď bude bohužel následovat nezbytná operace a několikaměsíční rehabilitace," povzdechnul si závěrem Kahánek.

Ilustrační foto.
V Tiché na Novojičínsku zemřel mladý řidič