Nejprve se mezi mladšími benjamínky ve váze do 34 kg představil Filip Hanzelka. Ze své poloviny pavouka se skvělým výkonem probíjel kupředu. „Nejprve zvítězil nad Patrikem Hřebavkou z Baníku Ostrava a následně pak zdolal bohumínského Michaela Iwanuszka. Když v semifinále porazil Lukáše Pavlicu z Baníku Ostrava, stanul jako vítěz své poloviny pavouka ve finále,“ prozradil za Judo Závišice Libor Kahánek a pokračoval: „Tady na něj čekal domácí Luďek Kubíček. Ve vyrovnaném finálovém souboji využil Kubíček v polovině utkání nástupu závišického judisty a kontroval na ippon.“ Po přesvědčivém výkonu z celého vystoupení na turnaji si tak Filip Hanzelka z Dobré zaslouženě odvezl stříbrnou medaili.

V kategorii mladších žáků ve váze do 34 kg bojoval na místním tatami také Radek Rýpar. Podobně jako jeho mladší kolega rozjel turnaj ve své skupině na jedničku. Na úvod porazil havířovského Michaela Kupku a v boji o semifinále zdolal Nikolaje Tokára z Baníku Ostrava. Tady ale narazil na výborného Slováka Denise Štuklétiho z TJ Sokola Prievidza. „Nádherný souboj, kde měl sice optickou převahu Rýpar, skončil v normálním čase pro oba borce bez bodového ohodnocení, a tudíž neznal vítěze. V nastavení, v takzvaném „golden skore“, sice závišický mladší žák na soupeře tlačil, ale jednomu z útoků se Slovák šikovně vyhnul a protichvatem si zapsal bodové ohodnocení juko,“ pokračoval Kahánek.

To mu zajistilo vítězství a postup do finále a Radka Rýpala odsunulo do bojů o 3. místo. Tady si pak zkušeně pohlídal vítězství nad ostravským Proškem a nakonec bral z Frýdku-Místku Dobré bronzovou medaili.

Pro benjamínka Filipa Hanzelku to však nebyl první letošní úspěch. Filip se totiž v polovině února představil na turnaji v Karviné, kde nenašel ve své váze do 32 kg žádného přemožitele. Po vynikajícím výkonu nejdříve zdolal Jakuba Przybylu ze Stonavy na ippon a v boji o zlato nedal šanci domácímu Danielu Hušákovi. „Za minutu jej hodil rychlým tai otoši rovněž na ippon. Jako vítěznou trofej přebral na stupních vítězů kromě diplomu a zlaté medaile ještě speciální odměnu pro vítěze japonskou katanu,“ přiblížil Libor Kahánek a uzavřel: „Dobře zapracoval také junior Ondřej Číp, který si na kvalifikačním turnaji Českého poháru v Ostravě připsal důležité body za výborné 5. místo mezi juniory ve váze do 90 kg.“