„Už před odchodem jsme se domluvili, že si na rok odpočinu od každodenního tréninku i nejvyšší soutěže, a nakonec to tak dopadlo. S příchodem zpátky jsem se těšil na změny, a to jak na trenérskou, protože trenér Bartoň tu přece jen byl už více než deset let, tak na hráčské, a zároveň i na novou přípravu, která byla jiná než v předchozích letech. Návrat je to určitě zatím příjemný,“ potvrzuje Hanzelka, že se k vrcholové házené vrací rád.

S Trnávkou trénoval dvakrát týdně, teď musí zvládat tréninkových jednotek opět šest. Výpadek je podle něj znát. „Je to přece jen rychlejší soutěž, kde se každá chyba trestá. Svoje si odehraju, ale chtělo by to eliminovat technické chyby a zlepšit střelbu, tak abych byl stoprocentně platným hráčem. Zatím jsem asi tak na sedmdesáti procentech své výkonnosti,“ odhaduje pravoruká spojka.

S cílem daným vedením klubu, tedy umístěním v první šestce po základní části, se podle něj mužstvo ztotožňuje. „Nic jiného nám při tom novém modelu nezbývá. Ale bude to těžké, to samé budou chtít všechny týmy, které se loni pohybovaly ve spodní polovině tabulky. Složité to bude i proto, že kádr by se měl v nadcházející se zoně především dávat koncepčně dohromady,“ myslí si devětadvacetiletý hráč.

Relativně těžký los nepovažuje za nic fatálního. „Málokdy je los vyloženě dobrý. Pokud máme cíl takový, jaký máme, musíme jej zvládnout. Rozhodně pojedeme do Třeboně vyhrát, porazit doma posílenou Plzeň také může být reálné. Prostě na vstupu bude hodně záležet, může se od něj odvíjet celá sezona,“ je přesvědčený Hanzelka. Favoritem extraligy pro něj není Karviná, které sedělo play-off, nýbrž týmy z Čech, které většinou po základní části okupovaly přední příčky.

JANA FEILHAUEROVÁ