Z celkového prvenství se radoval domácí celek kouče Iva Vávry (na spodním snímku), který se po roční odmlce znovu vrátil do nejvyšší soutěže v zemi a který na domácím turnaji porazil postupně extraligový Frýdek-Místek, prvoligový Náchod a účastníka slovenské nejvyšší soutěže z Šaly, jenž skončil v loňském ročníku tamní soutěže na 5. místě.

Házenkáři Kopřivnice vstupovali do turnaje již pátečním utkáním proti tradičnímu rivalovi z Frýdku-Místku. Úvodní poločas byl v režii hostujícího týmu trenéra Chrastiny, který byl, především v útoku, daleko pohyblivější a do šaten odcházel se čtyřgólovým náskokem (18:14). „Dobře se známe, takže jsme věděli, co nás čeká. Nastoupili jsme strašně vlažně a bylo to z naší strany hrozně pomalé. Přestože jsem na hřišti zvýšil hlas, nepomáhalo to. V šatně pak byla celkem bouřka, pozměnili jsme obranu a kluci si uvědomili, že se se soupeřem dá hrát," rozebíral po prvním utkání turnaj kopřivnický trenér Ivo Vávra.

Po desetiminutové přestávce nastoupili domácí daleko agresivněji a díky několika výtečným zásahům zkušeného Holečka zlepšili defenzivu. Výsledkem pak bylo v polovině druhé půle vedení Kopřivnických 26:22. „Navíc jsme pak šli ještě do útoku, ale bohužel jsme se začali třást o výsledek, znova jsme hráli staticky a soupeř snížil na rozdíl jediné branky. Nakonec jsme se, díky vyloučení soupeřova hráče, dostali zpátky do hry. Když už soupeři odskočíme, musíme se naučit výsledek udržet," zlobil se po utkání Vávra, jehož svěřenci nakonec dokráčeli k výhře 31:29.

„Zlepšenou obrannou činností jsme se dostali zpátky do zápasu. Pohlídali jsme nejlepšího střelce, Vojtu Petrovského, kterého potom vystřídali a nikdo ho nenahradil. Musím vyzvednout fantastický výkon brankáře Pavla Holečka, jenž předvedl svou kvalitu," dodal šéf kopřivnické lavičky. Rozladění šlo cítit z trenéra hostujícího Frýdku-Místku.

„Prohra nám ukázala jediné, a to, že nemůže začít na půl, ani na třičtvrtě plynu, a to hlavně v obraně. Tolik gólů, kolik jsme dostali od Kopřivnice, která měla jediného střelce Filipa Hardta, který se u nás vloni, i vinou zranění, moc nedostal do kádru, to nejde. Pro nás to musí být obrovské ponaučení. Nemůžeme hrát bez pohybu a důrazu v obraně, protože mladí, šikovní a běhaví hráči domácího celku toho využívali," kroutil hlavou trenér Frýdku-Místku Aleš Chrastina.

V sobotních utkáních pak Kopřivnice porazila prvoligový Náchod 36:24 a poté si dokázala poradit také se slovenskou Šalou, když zvítězila 35:32. Extraligový start se již nezadržitelně blíží a kopřivničtí házenkáři vstoupí do nového ročníku v neděli 5. září od 10.30 zápasem v Hranicích.

54. ročník mezinárodního turnaje v házené mužů O pohár PV OS Kovo Tatra a.s., Kopřivnice:KH Kopřivnice – SKP Frýdek-Místek 31:29
HKM Šala – HC TJ Náchod 41:18
HKM Šala – SKP Frýdek-Místek 28:35
HC TJ Náchod – KH Kopřivnice 24:36
KH Kopřivnice – HKM Šala 35:32
SKP Frýdek-Místek – HC TJ Náchod 35:25

Konečné pořadí:
1. Kopřivnice 6 b.
2. Frýdek-Místek 4 b.
3. Šala 2 b.
4. Náchod 0 b