Když ve 35. minutě zvyšoval domácí Střelec svoji pátou brankou na 17:14, málokdo čekal, že na další zásah bude Kopřivnice čekat dalších dvanáct minut. Hosté tou dobou zcela ovládli hru a šesti góly v řadě se dostali do vedení 21:17, které už si dokázali udržet do závěrečných minut.

„Výpadek ve druhé půli nás stál lepší výsledek. Hráči si musí uvědomit, že jestliže nepřinesou nějaký svůj díl práce, tak je zbytečné, aby tady vůbec byli. Hráče jsem na hru soupeře připravoval v tréninkovém procesu, pak jsem jim to připomínal znovu v poločase, ale jestliže nedáváme vyložené šance, tak prostě nemůžeme uspět," smutnil trenér KH Kopřivnice Ivo Vávra.

V táboře Zubří byla opačná nálada. „Máme velkou radost, že se nám v Kopřivnici podařilo vyhrát. Zranění Rečka se na hře domácích určitě projevilo. Nicméně domácí hráli první poločas velmi dobře. Ve druhém poločase měli pětiminutový úsek, kdy nás dostali do zápasu, a naši hráči toho dokázali využít," uvedl trenér Zubří Aleš Kořínek.

Triglav pojišťovna extraliga, 10. kolo
KH Kopřivnice - HC Gumárny Zubří 23:30 (14:13)
Sedmimetrové hody: 3/3 – 5/4. Vyloučení: 4 – 4. Rozhodčí: Pavlát, Točík. Diváci: 420.
Kopřivnice: Fabián, Žingor - Meca 1, Střelec 5, Jan Gřes 2, Petřík 1, Jiří Gřes 4/3, Bajgar 2, Fulnek 1, Mičola 3, Hanus 1, Hojník 2, Žižkovský, Bukovský 1. Trenér: Ivo Vávra.
Nejlepší střelci Zubří: Bechný 6/4, Zahradníček 6, Václav 5.

Ještě více se o utkání, včetně rozhovoru s trenérem Vávrou, dočtete v pondělním vydání Novojičínského deníku.