Úvod zápasu byl v hale Slavie VŠ Plzeň na Borech poměrně vyrovnaný. Ve dvanácté minutě, domácí vedli 9:8 a ještě ve 24. minutě snižovala Kopřivnice na 10:12. Od té doby však domácí navyšovali poločasový náskok až na šest branek. „Soupeře jsme sice přehrávali, ale šance jsme nedokázali proměňovat. Přitom jsme kluky upozorňovali na to, že Fabián je zkušený brankář a na střely z výskoku si umí počkat," uvedl domácí lodivod Martin Šetlík.

Po změně strana nahradil, za stavu 25:16, Fabiána v brance Kopřivnice Žingor, ale ani to hostům nepomohlo. Ve 42. minutě se poprvé dostali na rozdíl deseti branek (26:16) a jasně mířili za vítězstvím. Na poslední čtvrthodinu vystřídal tradičně výborného domácího brankáře Motlíka mladý Misař a trenéři Talentu dali velký prostor hráčům mimo základní sestavu. „Je třeba podotknout, že jsme na své poměry dostali hodně branek, ale to se odvíjelo od vývoje zápasu. Hrálo se nahoru dolu a ve druhém poločase už oba týmy hodně polevily v koncentraci," uvedl po utkání domácí kouč.

Kopřivnici táhl především Mičola, jenž dával branky ze sedmiček, z křídla i rychlých útoků. „Odehrál povedený zápas. Po našem snížení na 10:12 se ale ukázala kvalita soupeřova kádru, který už nám nedovolil zápas stáhnout. Na začátku druhého poločasu nám odskočili o další tři branky a vítězství už si pohlídali. Bohužel výsledek byl pro nás krutý, vzhledem k tomu jakou jsme tam předvedli hru," vracel se k duelu trenér extraligové Kopřivnice Ivo Vávra.

Kopřivnickým stále citelně schází střelba z dálky. „Musím se opakovat, ale momentálně střelce z dálky nemáme. Reček nám pořád chybí. Je to pro nás klíčová spojka a musíme vydržet než se uzdraví. Je znát, že z dálky nejsme schopni soupeřům konkurovat. Ještě k tomu, když Plzeň měla čtyři dvoumetrové hráče na obraně, takže to pak pro nás bylo hodně těžké," připomněl sílu druhého celku tabulky kopřivnický kouč.

TALENT M.A.T. PLZEŇ - KH KOPŘIVNICE 36:25 (16:10)

Sedmimetrové hody: 3/1 – 5/4. Vyloučení: 4 – 3. Rozhodčí: Brůna, Halada. Diváci: 280.

Nejlepší střelci Plzně: Linhart 6, Tonar 5/2, M. Škvařil 4/1, Blecha 4.

Kopřivnice: Fabián, Žingor – Meca, Lipový, Jan Gřes, Petřík 1, Bajgar 4, Fulnek 1, Mičola 12/4, Hanus 5, Martinásek, Hojník 2, Krpelík, Žižkovský. Trenér: Vávra. Vedoucí: Petřek.

Zbylé výsledky 13. kola:

Lovosice - Zlín 24:21, Dukla Praha - Jičín 29:23, Karviná - Zubří 26:28, Frýdek-Místek - Přerov 42:29, KP Brno - Hranice 24:26.