Před letošní sezonou přešli do kádru velmi nadějní házenkáři, kteří se stali v loňské sezoně mladšího dorostu vicemistry republiky a po zásluze obdrželi stříbrné medaile. „O kvalitě hráčského kádru pro letošní ročník staršího dorostu jsme věděli. Trochu nás ale limituje, že máme pouze třináct hráčů, a to v těch úvodních kolech bylo malinko znát, protože jsme měli pořád dva až tři kluky nemocné nebo zraněné. Téměř žádné utkání jsme nehráli v optimální sestavě," poukazoval trenér mužstva a manažer KH Kopřivnice Miroslav Bartoň. První místo po úvodu soutěže Kopřivnické samozřejmě těší. „S výsledky jsem zatím spokojený, u herního projevu si myslím, že tam ještě určité rezervy máme. Hlavně ve větší součinnosti celé šestky, potažmo celého družstva. Musíme také začít lépe využívat vypracované šance z křídel, tam nám to trošku drhlo, a i to byl třeba jeden z hlavních důvodů, proč jsme v domácím utkání s Karvinou ztratili bod. Tam naše křídla selhala střelecky a spojky už to takzvaně nedokázaly dotáhnout do vítězného konce," hodnotil jedinou ztrátu v probíhajícím ročníku Miroslav Bartoň a dodal: „Přesto i ten bod, kdy jsme v tom zápase prohrávali už o šest branek, byl pro nás cenný. Musím ocenit, že chlapci ukázali, že mají bojovného ducha a že všichni v družstvu, i já, chceme letos dosáhnout co nejlepšího umístění. Sezona mimo medailová místa by pro mě byla velkým zklamáním," sdělil trenér staršího dorostu Miroslav Bartoň.

Kopřivničtí reprezentanti

Ve svém kádru se může Miroslav Bartoň spolehnout na trio reprezentantů, brankáře Petra Chalupu a spojky Adama Rečka s Markem Bukovským. Reček s Bukovským, ač jsou oba ještě věkem dorostenci, už také nastupují za extraligový tým mužů. „To, že jsme nebyli v kompletní sestavě, to není jen zraněním, ale právě i vytížeností Rečka s Bukovským u mužů. Adam Reček trénuje z devadesáti procent s muži, u Marka Bukovského je to, bych řekl, zatím o něco méně. Více trénuje s dorostem, protože je ještě o rok mladší než Adam. Mým hlavním přáním je, abychom do mužstva mužů zapracovali co nejvíce dorostenců, kteří mužský kádr oživí a samozřejmě zkvalitní," dodal závěrem Miroslav Bartoň.

Trio dorostenců je od úterý 30. října do soboty 3. listopadu na přípravném kempu dorostenecké reprezentace, kde je čekají dva přípravné duely, a to s týmy Rakouska a Slovenska. „Já jsem moc rád, že se tam kluci podívali. Brankář Chalupa, si myslím, že tam má velice pevné místo, a stejně tak i Adam Reček. Marek Bukovský odjel podruhé a věřím, že si tam taky svoji pozici vybude," ocenil trojlístek reprezentantů ČR kopřivnický trenér. V širším kádru juniorské reprezentace pak jsou také tři kopřivnické naděje, a to brankář Marek Žingor, levé křídlo Petr Kahánek a spojka Jan Greš.

Kopřivnické házené se tak zásluhou nastupující generace mladých nadějí opět blýská na lepší časy, jako v dobách největší slávy automobilky Tatra, kdy tým reprezentoval házenou i na mezinárodním poli. (dtb)