Semifinále mohlo být ryze novojičínskou záležitostí, ale v posledním čtvrtfinále nestačilo kopřivnické FU na FC VŠB TU Ostrava, když třetímu celku druholigové tabulky podlehlo až po velkém boji 4:6.

Vítkovický Roub, který nedávno skončenou druholigovou sezonu dokončil na druhém místě, vstoupil do zápasu lépe. Už ve druhé minutě využili hosté prostoru před kopřivnickou brankou a ujali se vedení. Následných deset minut byla cítit větší aktivita z domácích hráčů, jež měli proti druholigovému favoritovi o motivaci postaráno. V první větší šanci byl však proti Bučkovi úspěšnější vítkovický gólman a za okamžik pak kapitán Jokeritu Prchal označil spojnici hostující svatyně. Ve 14. minutě už se ale příznivci Jokeritu dočkali. Kružliak pláchl po levé straně a přesně mířenou ranou vyrovnal na 1:1. Za další čtyři minuty dokonal obrat futsalového celku s žolíkem ve znaku Huška, jehož rána z úhlu skončila až v síti. Gólová jízda Jokeritu tím však neskončila a v poslední minutě první části uzemnil favorita třetí brankou Dorňák.

Pět minut po návratu z kabin se svou druhou trefou v zápase dokázal prosadit znovu Dorňák, a Jokerit vedl 4:1. „Následně jsme se více zatáhli do obrany a hosté více kontrolovali míč. Hned o minutu později dokázali snížit na 2:4, vycítili šanci a přebírali průběh zápasu. Ale my jsme hrozili nebezpečnými brejky," informoval kapitán Jokeritu Karel Prchal.

Po šancích na obou stranách, kdy se ani jednomu celku nepodařilo pohnout s výsledkem, se zápas dostal do poslední pětiminutovky. V průběhu 35. minuty se ale hosté přesnou ranou do šibenice dostali na dostřel a snížili na 3:4. Do konce chyběly dvě minuty, když si vzal hostující celek oddechový čas, po kterém zkoušel hru bez brankáře. Jokerit však důsledně bránil a hosté se do vážnějších příležitostí nedostali. Komplikací pro hosty pak bylo hraní rukou mimo šestku, po němž vyfasoval jeden z Vítkovických červenou kartu. Poslední minuta čtvrtfinálového duelu se tak odehrávala v režii Jokeritu, který díky Huškově gólu do opuštěné klece pečetil své vítězství a postup mezi čtyři nejlepší celky. Kopřivnický Jokerit čeká v semifinále cesta do Oder, kde se postaví tamním Beach Boys. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Top Dogs Nový Jičín a přemožitel kopřivnického „Fučka", FC VŠB TU Ostrava.

Jokerit Kopřivnice – KFV Roub Vítkovice 5:3 (3:1)

Branky Jokeritu: Dorňák 2, Huška 2, Kružliak.

Jokerit: Medek – Buček, Čevela, Huška – Prchal, Kružliak, Dorňák.

FU Kopřivnice – FC VŠB TU Ostrava 4:6 (2:2)

Branky FU: R. Petráš 2, P. Okřesík, J. Závodný.

Semifinálové dvojice (termíny jsou prozatím v jednání):

Top Dogs Nový Jičín (sezona 2013/2014: 1. místo v krajském přeboru) – FC VŠB TU Ostrava (3. místo ve 2. lize, sk. Východ),

Beach Boys Odry (7. místo v krajském přeboru) – Jokerit Kopřivnice (3. místo v divizi, sk. F).