Česká nejvyšší soutěž si nyní dává téměř měsíční pauzu, protože boje ve vyřazovací části začnou, stejně jako série play-out, až v sobotu 16. dubna.

Kopřivničtí, které po celé utkání neúnavně povzbuzoval věrný fanklub, měli výborný vstup do utkání, když se ujali vedení 2:0 a Jičínu dovolili skórovat až na konci páté minuty. V domácí brance se objevil od začátku po delší době Chalupa, jenž byl důležitým faktorem domácího vítězství.

Několika výtečnými zákroky totiž udržel jičínské střelce v šachu a Kopřivnice tak mohla postupně navyšovat svůj náskok, který byl ve 14. minutě už 8:4, na což musel jičínský trenér Aleš Babák reagovat oddechovým časem. Do jičínské branky se místo Veverky postavil Machalický, ale Vávrovi hoši však nadále trestali technické chyby soupeře a ve 21. minutě vedli stále rozdílem čtyř branek (12:8).

Konec první půle byl opět v režii domácí „94" v podobě Petra Chalupy. Jednadvacetiletý brankář, jenž tvoří duo s o rok starším Žingorem, totiž dvakrát vymazal jičínské střelce a nebýt dvou neproměněných vyložených příležitostí Ungera, mohlo být kopřivnické vedení ještě vyšší. Nakonec si domácí do šaten odnášeli náskok 16:12.

Soupeřem pro play-out bude Litovel

Vstup do druhé půle vyšel daleko lépe Jičínu. Hosté totiž třemi brankami snížili už na 15:16 a nebýt několika dalších zákroků Chalupy mohlo být pro domácí ještě hůře. První kopřivnickou branku ve druhé půli měl na svědomí až ve 37. minutě křídelník Hanus. Kopřivnice si pak dokázala vybudovat zpět náskok z první půle a deset minut před koncem vedla 22:17.

Když pak šli hosté půl minuty před koncem do útoku za stavu 22:24, domácí ochozy už mohly oslavovat cenné a především potřebné dva body.

„Pro nás to jsou hodně důležité body a jsme moc rádi. Soupeř dokázal zápas zdramatizovat, ale naštěstí utkání netrvalo o pět minut déle a dovedli jsme ho k vítězství," ulevilo se kouči Kopřivnice, jenž vyzvedl výkon brankáře Chalupy a autora devíti branek Jana Gřese.

Jičínští se i přes porážku mohou těšit na play-off, kde narazí na vítěze základní části Duklu Praha. „Hodně napověděl už začátek utkání, který jsme nezachytili. Celkově jsme vyprodukovali velké množství technických chyb. Utkání jsme ale nezabalili, rozložili jsme sílu na všechny hráče a utkání jsme alespoň dokázali zdramatizovat," hodnotil duel jičínský kouč Aleš Babák.

O utkání se více dočtete v zítřejším vydání Novojičínského deníku.

Extraliga házenkářů, 22. kolo:

KH Kopřivnice – HBC Ronal Jičín 24:22 (16:12)

Sedmimetrové hody: 3/1 – 4/4. Vyloučení: 5:5. ČK: Groh (J). Rozhodčí: Bečička, Bubeníček. Diváci: 215.

KH Kopřivnice: Chalupa, Žingor – Lipový, Střelec 2, Veřmiřovský, Zima 4, Jan Gřes 9/1, Bukovský 1, Mička, Petřík, Jiří Gřes 1, Unger 1, Hardt, Hanus 4, Krpelík 2. Trenér: Vávra. Vedoucí: Fulnek.

Nejvíce branek Jičína: Král 6/4, Loskot 3, Rychna 3.

Zbylé výsledky 22. kola: Hranice - Karviná 27:22, Zubří - Plzeň 29:28, KP Brno - Zlín 28:22, Frýdek-Místek - 32:26. Dukla Praha – Lovosice 30:14 (předehráno).

Play-off (startuje 16. dubna): Dukla Praha – Jičín, Zubří – Karviná, Plzeň – Lovosice, Hranice – Frýdek-Místek.

Play-out (startuje 16. dubna): KP Brno – Zlín, Kopřivnice – Litovel.