Vikingové museli za stavu 0:2 na zápasy odvracet konec sezony, ale vstup do třetího dílu série jim vůbec nevyšel. Po dvou chybách totiž brzy prohrávali 0:2 a za chvíli pak Petrovičtí navíc neproměnili trestné střílení. Třetí gól však do konce první periody ještě stihli a mohli se těšit z tříbrankového náskoku.

Kopřivnický kapitán Lichnovský pak krátce před polovinou zápasu snížil na 1:3, ale další dva údery Petrovic znamenaly hostující vedení 5:1, které ještě před druhou sirénou upravil Sladkovský.

Hosté pak sice zkraje třetí části neproměnili ani pátou přesilovku, ale mrzet je to příliš nemuselo, neboť v 53. minutě zvýšili už na 6:2. Vikingové, kteří nastoupili na tři kompletní formace, pak zkusili ještě hru bez brankáře, ale postupové oslavy hostů už nic nezastavilo.

„Výsledek série je pro mne velkým zklamáním. Myslím si, že jsme herně i výsledkově měli navíc, ale většina hráčů v play-off, za mě, podala někdy až ostudně slabý výkon. Soupeře jsme ničím nepřekvapili. Snad se na další sezonu připravíme mnohem lépe," vyjádřil se trenér kopřivnických florbalistů Marek Jehlár.

FBC Vikings Kopřivnice – Z.F.K. Petrovice 2:6 (0:3, 2:2, 0:1)

Branky: 28. Lichnovský (Vývoda), 37. Sladkovský (Podlezl) – 2. Oborák (Šmída), 6. Oborák, 14. Friedel (Kašpar), 30. Friedel (Michalík), 35. David (Michalík), 53. Kašpar (Oborák). Rozhodčí: Krátký, Vojkůvka. Vyloučení: 5:0. Bez využití. Diváci: 76.

KONEČNÝ STAV SÉRIE 0:3 (5:9, 3:6, 2:6).

Vikings Kopřivnice: Janečka – Zátopek, Podlezl, Sladkovský, Baďura, Štefek, Kresta, Monsport, Kubátko, Vývoda, Lichnovský, Opatřil, Soukal, Uvíra, Z. Matúš, J. Matúš, Sokol, Šimíček. Trenér: Jehlár.

Zbylé výsledky čtvrtfinále:
Horní Suchá – Opava 3:4 (konečný stav série 0:3), Třebíč – Slovan Havířov 8:9 sn. (konečný stav série 0:3), Klobouky – Brno Gullivers 6:3 a 3:8 (konečný stav série 1:3).