K medaili tak Kopřivnici scházelo málo a také to, že s tak úzkým kádrem nenastoupila ve dvou turnajích kompletní.

„Zejména v Olomouci, kde jsme zajížděli v hodně okleštěné sestavě a bez brankářů jsme měli v plné síle na víc. Na druhou stranu, s třetím celkem, Duklou Praha, jsme dokázali remizovat a s druhou Plzní jsme prohráli o dvě branky, kdy jsme dvě třetiny utkání vedli.

Takže na medaili bylo," byl si vědom síly svých svěřenců kouč kopřivnické házenkářské líhně Jan Martínek, jenž byl s výkony mužstva v celé soutěži až na utkání v Lounech spokojen. Ocenil také fakt, že jeho tým, jako jediná v MS lize dokázal v této sezoně porazit mistrovskou Karvinou a to hned dvakrát.

„Družstvo, pokud zůstane pohromadě a bude dále na sobě pracovat, se jistě v dalších sezonách medaile dočká. V útočné fázi se podařilo rozhodit palebnou sílu na všechny hráče, což je pro soupeře zničující, protože neví kam dříve skočit.

Se situací, kdy každý musí být tahounem, se však zatím ne úplně všichni srovnali, ale to časem přijde. Hlavně bych chtěl vyzdvihnout, že se začíná tvořit skvělá parta, což je základem pro budoucí úspěch," ocenil týmových duch trenér kopřivnické mládeže.

Celkový model letošní žákovské ligy doznal oproti minulým letům zásadní změny. „Škoda, že této soutěži chyběl pomyslný vrchol, a to přebory České republiky. Třídenní zápolení nejlepších šesti týmů zanechá na klucích nezapomenutelné zážitky, ať už skončí první nebo šestí.

A týmy, které si nemohly po vítězném turnaji zvednout nad hlavu pohár a obdržet medaile, nemohly triumf prožít naplno. Zažil jsem původní několikaletý model žákovské ligy, který měl jiskru a krásné momenty v každém kole a vyvrcholení v závěru sezony, což v tomto od stolu rozhodnutém modelu chybí," vyjádřil se trenér mladých házenkářů Jan Martínek.

Výsledky KH Kopřivnice ze závěrečného kola: SKP Frýdek Místek 30:21 (14:11), Sparta Kutná Hora 22:15 (12:9), HC Pardubice 26:17 (14:9), Handball Liberec 34:20 (19:10).
Sestava a branky KH Kopřivnice: Ripper, Strnka – Kremer 19, Očkovič 29, Matonoha 20, Pavelčák 16, Jalůvka 1, Alaxa 2, Kučeriak 8, Kriegiel 4, Knebl 2, Kubín 10. Trenér: Jan Martínek. Vedoucí: Pavel Očkovič.
Čelo konečné tabulky: 1: Karviná, 2. Plzeň, Dukla Praha, 4. Kopřivnice, 5. Zubří, 6. Centrum Haná, 7. Nové Veselí, 8. Liberec, 9. Zlína, 10. Jičín, 11. Louny, 12. Kutná Hora