Kromě domácího FunTime Athletics se v Novém Jičíně předvedly ještě týmy z Ústí nad Labem, Děčína, Teplic, Tábora, Prahy, Pardubic, Brna, Slavkova a Bratislavy. Přihlášku podaly také celky z Varnsdorfu a Dolní Poustevny. „Ale těm to nakonec nevyšlo. Každopádně i tak jsme s účastí velice spokojeni," prohlásila za organizátory trenérka a manažerka FunTime Athletics (FTA) Nový Jičín Petra Žáková.

Zástupci domácího FTA zazářili jak v nejmladší peewee kategorii, kde s týmovou sestavou nasbírali od odborné poroty nejvíce bodů, ale o celkové vítězství je bohužel připravila srážka za nepovolený prvek, tak v juniorské kategorii, kde získali prvenství ve třech dílčích skupinových divizích a řadu dalších cenných kovů.

K překvapivým výsledkům na dnu plném akrobacie, tance a především pohodové atmosféry nedošlo.

„Velmi záleží na tom, jak se zrovna komu sestava povede, zda jsou nějaké technické nebo bezpečnostní srážky, které také často zamíchají pořadím. Nemyslím si, že by některá divize měla dopředu známého vítěze, proto asi ve výsledcích žádné velké překvapení nevidím," zamýšlela se dále manažerka FTA Nový Jičín.

Začněte s cheerleadingem!

Novojičínský oddíl cheerleadingu má momentálně od soutěží mírný oddych. Další akcí totiž bude až evropský šampionát v německém Bottropu, který je naplánován na druhý květnový víkend. „Toho se se každoročně účastní na 4500 cheerleaders z celého světa. Letošní soutěžní sezonu pak zakončíme první červnovou sobotu v Hradci Králové na finále CCU Double Cupu, který jsme poměrně úspěšně zahájili v prosinci v Ústí nad Labem," nahlédla do další části sezony trenérka novojičínského FTA.

S cheerleadingem může začít v podstatě kdokoliv, kdo má chuť. Zájemci se mohou kdykoli nezávazně přihlašovat přes formulář na klubovém webu www.ftanj.cz, kde také naleznou všechny potřebné informace o soutěžním a nesoutěžním členství. Od května pak klub rozjede oficiální nábor na nadcházející sezonu 2016/2017.

V rámci plánované kampaně budete moci klub spatřit na vybraných akcích a školách v okrese nebo v červnu na druhém ročníku Aktivity Expo v Novém Jičíně.

„V srpnu také pořádáme cheer kemp ve Velkých Karlovicích, který už několik let slouží jako přípravné soustředění pro soutěžní týmy, ale od loňska je nově otevřen také všem ostatním zájemcům o pohybový letní tábor," připomněla závěrem Žáková.