Tatran Baracuda Jakubčovice – FC VŠB TU Ostrava 3:2 (2:1)

Soupeřem jim byl tým, sestupující ze soutěže I. ligy, FC VŠB TU Ostrava. Do řad domácích se po dlouhé pauze kvůli zranění mohl zapojit útočník Radim Dresler.

Hráči Bracudy nastoupili do zápasu bojovně a s přesvědčením, že protivníka mohou zdolat. Tomu nasvědčoval úvod utkání. Hned v 1. minutě poslal střelu na bránu David Molnár, avšak těsně minul. Následovalo několik dalších ataků hostujícího brankáře, ale všechny střely padaly mimo bránu. V 5. minutě zápasu přesně mířil Aleš Michálek, který tak poslal Jakubčovice do vedení 1:0. Domácí svoji aktivitu stále navyšovali. Necelou minutu po první brance se ocitl před brankou Tomáš Kocmich, ale v rychlosti bránu přestřelil. Ostravští zahrozili hned následujícím útokem, ale Richter střelu přesně vykryl. Ještě v téže minutě, po přihrávce Davida Molnára, mířil Michal Anděl těsně nad. Další trefu na bránu vyslal Tomáš Kocmich, který minul.

Po faulu na Anděla v 9. minutě střílel pokutový kop Michálek, který přesně umístěnou ranou navýšil vedení domácích na 2:0. To nakoplo hostující hráče ke zlepšení ofenzivy. Nejdříve mířili nad. Po skrumáži před Richtrovou bránou, odkopl David Molnár z brankové čáry. V další skrumáži následujícího útoku se však lépe zorientovali hosté a snížili na 1:2 z jejich pohledu. Gól Ostravany evidentně nabudil. Rozehráli se a zasypali domácího Richtra v bráně několika dobře mířenými střelami. Daniel Richter však svůj tým v této fázi zápasu výborně podržel a všechny střely vykryl. První poločas tak skončil těsně 2:1.

Lepší úvod druhé části hry si domácí nemohli přát. Po odehraných 25 sekundách dal ostrostřelec Michálek svůj hattrick, kterým navýšil vedení svého týmu na 3:1. Hosté vyměnili brankáře. Hráč VŠB by potrestán žlutou kartou po faulu na Michálka. Jaroslav Šesták z přímého kopu minul. Baracuda si vedení chtěla udržet a hrála stále aktivně. Tvrdou ránu Anděla brankář vyrazil. Dresler po přihrávce Kocmicha minul, Šesták trefil brankáře. Ostravané začínali být nervózní a chybovali v obraně. Po jejich další žluté kartě rozehrával přímý kop Dresler, ale trefil zeď. Tvrdou střelu z dálky Davida Molnára brankář vyrazil. Od 33. minuty zápasu hráli hosté power play. To se jim po necelých dvou minutách vyplatilo a v čase 33.48 snížili na 3:2. S postupujícím časem se nervozita hostů zvyšovala. Neustále se dožadovali změn verdiktů rozhodčích. Domácí se však znervóznět nenechali. Ve 36. minutě se dostal do gólové šance Kamil Molnár, ale míč poslal vedle brány. Po oddechovém čase hostů měl Richter v bráně plné ruce práce, ale počínal si skvěle. Žádný zvrat nenastal a stav se nezměnil ani po time outu domácích. Baracuda tedy zvítězila 3:2 a postoupila do finále poháru.

U obou týmů byl markantní rozdíl především ve druhém poločase. Hosté přistupovali k utkání jako jasný favorit a s nepříznivě se vyvíjejícím stavem se nebyli schopni srovnat, především psychicky. Hráči jsou zvyklí na lepší soutěž a nepřipouštěli si, že by mohli neuspět a dokonce prohrát. Zatím, co domácí hráči hráli uvolněně, s vervou a bojovným nasazením a zvítězili srdcem. Trenér Baracudy, Josef Molnár, své svěřence chválil: „Samozřejmě, jsem moc rád, že kluci takhle zahráli. Je to fajn. Je vidět, že hrát fotbal umí a dokážou se semknout v pravý čas,“ řekl.

Baracuda tak postoupila do finále Poháru ČMFS, ve kterém se utká s vítězem utkání mezi týmy FC Mikeska Ostrava a CC Satum Jistebník. Prvně jmenovaný tým je zástupcem soutěže II. ligy, Jistebník hraje ligu první. Baracuda Jakubčovice finálový zápas odehraje na domácí palubovce. Utkání musí být odehráno do 31. července, přesný termín ještě není znám.

Branky Jakubčovic: 5., 8. a 21. Michálek

Jakubčovice: Richter, Pavelka - Molnár D., Anděl, Škopek, Dresler - Michálek, Molnár K., Kocmich T., Šesták Jar., Dostál. Trenér Josef Molnár