Novojičínští mladíci si však nejprve museli účast na republikovém šampionátu vybojovat, když v Kojetíně obhájili vítězství ve finále Severomoravském poháru mladších žáků.

O letošním vítězi musel rozhodnout až poslední turnaji neboť celky Kojetína a Nového Jičína měly před posledním turnajem na svém kontě shodný počet 107 bodů. Vyvrcholení celoroční soutěže tak přišlo ve vzájemném utkání, do kterého vstoupili lépe svěřenci Reného Bárty, ale v polovině úvodního setu se zranil Ondřej Kučerka a domácí set otočili a ujali se vedení 1:0.

Ve druhém setu se pak Nový Jičín po otřesu se zranění spoluhráče otřepal a po výborném výkonu Kryštofa Černocha, který zraněného spoluhráče nahradil, se mladíkům podařilo druhý set vyhrát. V rozhodujícím třetím setu ukázali pevnější nervy v koncovce a větší vůli po vítězství hráči Nového Jičína, kteří zvítězili 15:12. Kromě poháru pro vítěze Severomoravského poháru si Novojičínští vybojovali přímí postup na republikový šampionát.

Mistrovství ČR hostila o víkendu novojičínská hala ABC, která viděla neuvěřitelně dramatický průběh. Finálová skupina byla naprosto vyrovnaná a o celkovém vítězi a bronzu nerozhodl počet bodů, ale až podíl všech míčů ve finálové skupině. Ještě více se o víkendovém MČR, které hostil Nový Jičín, dočtete v sobotním vydání Novojičínského deníku.

Konečné pořadí Severomoravského poháru ml. žáků 2015/2016:

1. Nový Jičín A, 2. Kojetín, 3. Nový Jičín B, 4. VK Ostrava, 5. ŠSK Ostrava, 6. ŠSK Beskydy Frýdek-Místek, 7. SK Přerov, 8. VK Frýdlant n. O.
Na reprezentaci Nového Jičína a sportovních volejbalových tříd na ZŠ Komenského 66 se podíleli: Richard D´Agnolo, Antonín Handrych, Tomáš Kuběna, Ondřej Kučerka, Vojtěch Kučerka, Vojtěch Mička, Kryštof Černoch. Trenér: René Bárta.

Konečné pořadí MČR 2015/2016:

Finálová skupina:
1. Kojetín 6 bodů, 2. Příbram 6, 3. Svitavy 3, 4. Nový Jičín 3.


Skupina o 5. až 8. místo:
5. Liberec, 6. Ostrava, 7. Znojmo, 8. Plzeň.

Bílovec a Nový Jičín na MČR
O pořádný dílčí úspěch se postaraly starší žačky ŠSK Bílovec a TJ Nový Jičín, které si zajistily účast na mistrovství České republiky, které se bude hrát od 6. do 8. května v Karlových Varech za účasti šestnácti nejlepších týmů ČR.
Bílovecké starší žačky si účast vybojovaly na kvalifikačním turnaji v Kralupech a hráčky Nového Jičína pak uspěly na kvalifikačním turnaji na domácí palubovce. Z Moravskoslezského kraje už se podobný úspěch podařil jen Frýdku-Místku A. Celkem se na závěrečný republikový šampionát kvalifikovalo sedm moravských týmů. (dtb)