Došli mezi osm nejlepších týmů v České republice. Stolní tenisté Nového Jičína jsou ve čtvrtfinále českého poháru ve stolním tenise jediným druholigovým celkem. V úterý 11. listopadu od 17 hodin zažije novojičínská hala v Loučce svátek stolního tenistu. Na tamní stoly totiž dorazí druhý celek loňské extraligy, DTJ Hradec Králové, i s bývalým reprezentantem Martinem Olejníkem.

Novojičínský tým Romana Kratochvíla vyřadil v derby v předešlém kole, po výsledku 7:2, třetiligovou Kopřivnici, a nyní se tak může těšit na soupeře zvučného jména. „Utkání by mělo být vyvrcholením pro náš tým za naše působení v poháru, ale také představením vrcholového stolního tenisu v našem okrese. Proto zveme širokou veřejnost, ale také sportovní fanoušky, aby nejen vytvořili pro naše hráče správnou atmosféru, ale hlavně aby z toho sami také měli sportovní zážitek," burcují novojičínští stolní tenisté na svém webu.

Extraligový Hradec Králové se opírá o Slováky Pišteje a Šeredu, bývalého českého reprezentanta Olejníka (42 let) nebo Bittnera. „Pokud by soupeř přijel s těmito čtyřmi hráči, tak jsme absolutně bez šance zápas vyhrát. Jedná se o dva nejlepší Slováky působící u nás a Olejník hrál zase ještě předloni v Polsku. Slováci by dorazit neměli, ale i tak má soupeř řadu hráčů, kteří hrají extraligu. Pro nás je hlavní druholigová sezona, kde jsme začali bídně, ale naposledy jsme venku dva zápasy vyhráli, takže jsme šestí, a to je místo, kde bychom se chtěli jako nováček druhé ligy pohybovat. Nyní nás čekají těžké zápasy v Havířově, Orlové nebo na Mittalu v Ostravě. Každý bod by pro nás byl dobrý. Ale vyzvat doma vicemistra extraligy je pro nás hodně zajímavé. Nikdo z našich hráčů neměl možnost porovnat se s extraligou, takže to bude výzva, zahrát si proti hráčům, kteří hrají několik hodin denně," řekl k blížícímu se svátku stolního tenistu předseda TJ Nový Jičín Roman Kratochvíl.

Čtvrtfinalistovi českého poháru se vydařila poslední dvě utkání ve II. lize, když Novojičínští nejprve ve vyrovnaném utkání uspěli v Blansku 10:7 a o den později pak, po výsledku 10:2, vyloupili také vloni ještě prvoligový Vracov. Další druholigové utkání čeká čtveřici Knybel, T. Kratochvíl, Valošek a Černocký 15. listopadu na stolech Baníku Havířov.

Utkání proti tamnímu C týmu, který je aktuálně na třetím místě, startuje v 15 hodin.

Turnaj neregistrovaných V sobotu 8. listopadu 2014, pořádá oddíl stolního tenistu TJ Nový Jičín ve sportovní hale v Loučce již 16. ročník Turnaje neregistrovaných hráčů. V sobotu 22. listopadu pak hala v Loučce hostí II. regionální bodovací turnaj mládeže. Prezentace proběhne od 7.30 do 8.30. Na programu bude dvouhra jednotlivců od nejmladších po dorost, včetně rozdělení na 2 až 3 výkonnostní divize dle počtu přihlášených. Mládež bude bojovat o body do dlouhodobé části série turnajů v našem regionu.