Jubilejním desátým mistrovským titulem za sebou potvrdili tuzemskou dominanci. Ploutvaři Laguny Nový Jičín totiž kralovali také letos v Olomouci, která před časem hostila mistrovství ČR družstev v plavání s ploutvemi 2016.

Náročná dvoudenní akce zahrnuje do hodnocení celkem čtrnáct potápěčských disciplín a muži Laguny, jež nastoupili ve složení Jakub Jarolím, Martin Mazáč, Matěj Obšivač, Jiří Maňásek, Ondřej Dofek, Lukáš Fojtík a junior Jakub Kovařík, zvítězili ve dvanácti z nich.

Hlavní osobností zlatého týmu byl světový rekordman Jakub Jarolím, jenž zvítězil ve všech svých startech 400 metrů pod vodou i na hladině, 50, 100 Bifins a byl vyhodnocen za nejkvalitnější vytrvalecký výkon celé akce. Dařilo se také dalším borcům Laguny. V soutěži „bifinářů" kraloval v Olomouci Ondřej Dofek a nejlepším sprinterem byl na Hané Martin Mazáč, který ovládl tratě 50, 100 PP a 50 RP.

Zlato na stovce pod vodou s přístrojem vyplaval Lukáš Fojtík a stříbrnými kovy se mohli pyšnit Jiří Maňásek, Jakub Kovařík a Matěj Obšivač. Po vítězných štafetách tak novojičínští muži zcela zaslouženě pozvedli svůj desátý pohár za vítězství v nejvýznamnější české soutěži družstev.

Ženy Laguny doplavaly za olomouckými a mosteckými ploutvařkami na vynikající třetí pozici. Tým se opíral o tradiční opory Kláru Křepelkovou a Lenku Kokešovou, a nováčky v soutěži, jimiž byly Vendula Mizerová, Karolína Horáková, Simona Hrnčířová a Barbora Svobodová.

O víkendovém Modrém mítinku, který hostil novojičínský bazén, se více dočtete v dnešním, sobotním tištěném vydání Novojičínského deníku.