Po týdenní přestávce opět pokračovala 2. liga, sk. C, svým 25. a 26. kolem, ale ani krátká pauza nic neubrala suverénnímu Novému Jičínu. Tým trenéra Jakubíka pokračuje v kosení svých soupeřů, když naposledy nepovolil ani set třetím Šlapanicím u Brna. Ve sbírání bodů pokračuje také aktuálně osmý Bílovec, který doma nejprve padl v pěti setech, ale následně bral všechny body za vítězství 3:1.

ŠSK Bílovec - VK Austin Vsetín 2:3 (14, -21, -22, 19, -7) a 3:1 (18, 18, -19, 15)

Do Bílovce přijel šestý Vsetín a v první sadě domácím nestačil. Následné dva sety sice ovládly Valašky, ale domácí hráčky dokázaly dostat utkání do pátého setu, ve kterém diktoval tempo Vsetín.

„Do prvního zápasu jsme vstoupili svědomitě, dobře jsme servírovali a ještě trochu studeného soupeře jsme nepustili do hry. Druhý set byl už o něčem jiném. Soupeř nás začal tlačit servisem a působil nám značné problémy na přihrávce. Ve třetím setu jsme se opět dostali do naši hry, bohužel jsme v závěru udělali opět několik nevynucených chyb na příjmu a sadu jsme v koncovce prohráli 22:25. Čtvrtým setem jsme sice srovnali na 2:2, ale několik nevynucených chyb na začátku páté sady nás stálo možné vítězství," litoval trenér Josef Stoklasa, jenž v tomto utkání zastupoval kouče Bíloveckých Vítězslava Pjentaka.

Ve druhém utkání se Bílovec zaslouženě dostal do vedení 2:0, které dotáhl k tříbodovému vítězství 3:1. „Poměrně bezproblémově jsme diktovali tempo hry a první dva sety jsme zvítězili. Poté jsme se opět nevyvarovali ztráty koncentrace a třetí sadu jsme ztratili. V závěrečné čtvrté sadě se nám povedlo soupeře hned v začátku setu zlomit a pak již celkem s přehledem vyhrát poslední sadu," hodnotil druhé představení Bílovce zastupující trenér.

ŠSK Bílovec: M. Kaletová, L. Míčková, J. Pavelková, M. Stoklasová, T. Polášková, K. Zelená, M. Ondrušová, Z. Kyprová, D. Fojtů. Trenéři: J. Stoklasa a R. Surák.

TJ Nový Jičín - TJ Sokol Šlapanice u Brna 3:0 (12, 15, 14) a 3:0 (17, 4, 20)

Sílu novojičínského lídra tentokráte poznaly třetí Šlapanice, jež Jakubíkovu komandu vůbec nestačily a favoritovi podlehly dvakrát 0:3.

„Čekal jsem, jestli budeme mít stávající formu, kterou jsme měli v Opavě. Bohužel se nám během týdne zranila univerzálka Lenka Kohoutová, která si na tréninku poranila koleno, a nevíme, jestli do konce sezony ještě vůbec nastoupí. Na její místo nastoupila Karásková, která odvedla opět velice výbornou práci, takže ji plnohodnotně nahradila," řekl k dalšímu vítězství svého týmu kouč Nového Jičína Roman Jakubík. Ve druhém setu druhého utkání povolily volejbalistky Nového Jičína soupeři pouhé čtyři body!

„Soupeře jsme přehráli ve všech herních činnostech. Kaňkou bylo zranění naší nejlepší smečařky Pacherové, která si udělala výron v kotníku. Holky ji sice nahradily, takže to s tímto zápasem už nic neudělalo, ale do budoucna by to byla další ztráta," tuší Jakubík. V dalším kole cestuje Nový Jičín na palubovku Vsetína. „Vsetín hraje doma nevyzpytatelně. Už nyní víme, že nás chytla chřipková epidemie, takže budeme muset v sestavě improvizovat. Bude nám chybět skoro polovina kádru a některé holky mají ještě povinnosti v extralize," nahlédl do dalšího utkání novojičínský trenér.

TJ Nový Jičín (1. zápas): Uhrová, Pacherová, Vašinová, Karásková, Bartoňová, Šťastná, libero Bujnošková. Střídali: Václavíková, Pavelková. TJ Nový Jičín (2. zápas): Uhrová, Šťastná, Vašinová, Karásková, Bartoňová, Jurasová, libero Bujnošková. Trenér: Roman Jakubík.