Start do zápasu měly lepší hostující volejbalistky, které si dokázaly vypracovat až čtyrbodový náskok. Ten však domácí hráčky stihly brzy srovnat a utéct Přerovu až na 16:11. Do konce prvního setu už domácí tým trenérky Kvitové vedení nepustil a mohl se radovat z vítězství v první sadě, kterou ovládl poměrem 25:20. Druhá sada byla dlouho vyrovnaná, ale rezerva Přerova v závěru odskočila a druhý set získala stejným výsledkem jako domácí volejbalistky set první. Za stavu 1:1 vstupovaly domácí volejbalistky do třetí sady, ale od začátku tahaly za kratší konec. Hostující Přerov si přenesl pohodu z koncovky druhé sady i do sady třetí a po vítězství 25:17 byl o set napřed.

I čtvrtý set začal lépe pro hostující volejbalistky trenérky Lenky Hrudíkové. Domácí hráčky se však nevzdaly a zlepšenou hrou se dostaly do vedení 16:12. Vše tak mohlo směřovat k páté sadě, ale Přerov nejprve vyrovnal na 16:16 a poté už si vítězství vzít nenechal. „Přerovské holky jsou asi nejtěžším soupeřem ze skupiny, ale prohráli jsme si to bohužel vyloženě vlastními chybami. K tomu není co dodat. Na vítězství jsme rozhodně měly," smutnila po utkání domácí kapitánka Marta Pavlicová. Druhým proměněným mečbolem si tak Přerov z Nového Jičína odvezl všechny tři body. „Bohužel jsme si pořádně nepřihrály a nedokázaly jsme položit balon na zem. To byly hlavní důvody naší porážky. Myslím si, že hodně míčů jsme si zbytečně zkazily samy. Na útoku jsme podle mě byly možná i lepší, ale bohužel. Vlastní chyby nás stály body," hodnotila duel domácí trenérka Marcela Kvitová. Hostující hráčky tak odjížděly z Nového Jičína maximálně spokojeny. „Myslím si, že postupem času to nabíralo na jednoznačnosti. Samozřejmě jsme rádi, že za sebou máme další vítězné utkání. I když domácí hráčky ve čtvrté sadě vedly, tak přesto si myslím, že jsme byly pořád ve větším tahu než Nový Jičín. I pro domácí zápas uděláme maximum, abychom vyhrály," uvedla hostující trenérka Lenka Hrudíková. Novojičínské volejbalistky nyní v boji o udržení 1. ligy čekají tři utkání na cizích hřištích. „Ve čtvrtém setu při našem vedení jsme opět nedokázaly položit balon na zem, a to je pak těžké. Chyběla mi tam i větší bojovnost a větší touha porvat se o výsledek. Ale budeme bojovat," řekla závěrem Marcela Kvitová.

TJ Nový Jičín - Přerovský volejbalový klub Precheza B 1:3 (20, -20,-17,-21)

Nový Jičín: Uhrová, Václavíková, Pavlicová, Kohoutová, Pacherová, Marková, Karásková, Kašková, libero Bujnošková. Trenérka: Marcela Kvitová. Vedoucí: Oldřich Valenta.

O nedělním utkání novojičínských žen v Přerově čtěte více v úterním vydání Novojičínského deníku.