Snový víkend zažily v dalších zápasech novojičínské volejbalové zástupkyně ve 2. lize, sk. C. Lídr tabulky z Nového Jičína nenechal nikoho na pochybách a z palubovky třetí Opavy se vrátil se šesti body. Důležité body uhrál také Bílovec, který ztratil s druhými Šlapanicemi u Brna pouhý set a domů se vracel se stejným bodovým přídělem jako volejbalistky Nového Jičína. Soutěž nyní pokračuje příští sobotu, 7. února.

Následující program: 25. a 26. kolo:
Sobota 7. února, 10.00 a 14.00 TJ Nový Jičín - TJ Sokol Šlapanice u Brna (M. Ištvanech, M. Kopečný),
ŠSK Bílovec - VK Austin Vsetín (D. Duda, M. Nádvorník).

Happy Sport Opava - TJ Nový Jičín 0:3 (-21 , -21, -14) a 0:3 (-23, -11, -18)

Duel třetího s prvním sliboval dramatickou bitvu, ale vše bylo jinak. Precizně připravený Jakubíkův soubor nedal Slezankám na palubovce Základní školy Edvarda Beneše větších šancí a oba duely jasně ovládl. V prvním setu prvního zápasu se dostal do vedení 8:1 a 13:4, které už nepustil.

„Na utkání jsme se po psychické a taktické stránce připravili daleko lépe. Do zápasu jsme šli s tím, že si z toho nebudeme dělat těžkou hlavu a budeme se snažit hrát náš volejbal. Ale to, co holky předváděly, na to jsem sám koukal," usmál se kouč Nového Jičína Roman Jakubík.

Ve druhé sadě se hráčky Opavy držely déle, ale poté začala na servisu řádit Markéta Uhrová, jež uhrála osm bodů v řadě, přičemž zaznamenala hned čtyři esa. „Drželi jsme vedení o dva, tři body. Pak se bohužel dostala k servisu hostující nahrávačka a dala nám čtyři esa. Nebyli jsme schopni ji bránit," povzdechl si domácí kouč David Šťastný.

„Holky splnily všechno do puntíku. Hráli jsme uvolněně a musím říct, že jsme soupeře doslova přejeli," lebedil si pro změnu Jakubík.

Ve druhém utkání se domácí drželi favorita pouze v první sadě. „V prvním setu jsme se soupeřkami drželi krok, ale bohužel nám utekla koncovka. Od toho momentu existovalo na palubovce jen jedno družstvo, a tím byl Nový Jičín. Byli na nás dobře připravení, hráli jen se základní šestkou a zaslouženě vyhráli," uznal domácí trenér. Novojičínské hráčky tak v soutěži potvrdily svoji dominanci, jež trvá už od minulé sezony.

„Sestavu jsme sestavili především po blokařské stránce. Do hry se tak nedostala třeba Karásková, která by si to vzhledem k předchozímu výkonu zasloužila, ale její šance určitě přijde. Hlavně jsme dominovali na obraně, na síti a na servisu. Čekají nás Šlapanice, ve kterých překvapil Bílovec. Tam chceme uspět, a stejně tak i poté na Vsetíně. A pak bychom dali prostor úplně všem hráčkám," má jasno kouč lídra tabulky.

TJ Nový Jičín: Uhrová, Pacherová, Vašinová, Kohoutová, Šťastná, Zajícová, libero Bujnošková. Trenér: Roman Jakubík.

TJ Sokol Šlapanice u Brna - ŠSK Bílovec 1:3 (-20, 21, -16, -14) a 0:3 (-21, -13, -11)

Po domácích porážkách s Opavou (0:3 a 2:3) cestovaly bílovecké svěřenkyně trenéra Pjentaka do Šlapanic u Brna, kde vyhrály první sadu prvního zápasu 25:20. Domácí favorit sice stihl srovnat na 1:1, ale to bylo z jeho strany vše. Následné dvě hry ovládly hráčky Bílovce, jež se tak mohly těšit z výhry 3:1.

Ale pro hosty bylo ještě veseleji, když jasně ovládly také druhou partii, ve které dokonce neztratily ani set. „Obě utkání jsme odehráli ve velké pohodě, i když jsme jeli jen v osmi, protože zbytek týmu byl nemocný. Jen ve druhém setu prvního zápasu jsme udělali několik chyb na bloku a v útoku a set jsme prohráli. Jinak jsme hráli velmi dobře na bloku, hlavně se nám ale, díky snaze a bojovnosti celého družstva, dařila hra v poli. Skvěle zahrála Markéta Ondrušová na liberu," pochvaloval si bílovecký lodivod Vítězslav Pjentak.

ŠSK Bílovec: B. Kaletová, M. Kaletová, M. Stoklasová, J. Pavelková, T. Polášková, K. Zelená, libero M. Ondrušová. Střídala: M. Sigmundová. Trenéři: Vítězslav Pjentak a Radomír Surák.

Juniorky s poloviční úspěšností

Pokračovala také nadstavbová část prvoligových juniorek. Bílovec nejprve uspěl na palubovce Junioru Brno 3:2, když rozhodující pátou sadu vyhrál 15:7 (19, -17, 20, -25, -7), ale ve druhém utkání neuhrál ani set a padl 0:3 (23, 17, 21).

Novojičínské juniorky pak čekal duel v České Třebové, kde nejprve slavily po výhře 3:1 (-22, -20, 17, -23), ale následně soupeři stejným poměrem podlehly (21, 23, -19, 11).

Aktuálně pátý Nový Jičín hostí tuto sobotu, 31. ledna, od 10 hodin třetí Junior Brno a juniorky Bílovce, kterým patří druhá příčka, hostí ve stejný den a čas vedoucí celek nadstavby, rezervu Králova Pole.