Vstup do extraligové sezony mají za sebou. Novojičínští in-line hokejisté cestovali na úvod Stilmat extraligy mužů, divize východ, do Brna, kde se utkali s tamním favorizovaným Mission Roller, jenž v roce 2013 slavil mistrovský titul a kterému nakonec podlehli 3:7.

První čtvrtina patřila nováčkovi české in-line hokejové scény, když zásahy kapitána a hráče hokejové Komety Brno Ostřížka a následně Sluštíka znamenaly vedení 2:0. Ve druhé dvanáctiminutovce stačilo domácím závěrečných pět minut k tomu, aby pěti góly otočily výsledek na svou stranu, a rázem tak vedli 5:2. Do třetí čtvrtiny vstoupili Novojičínští aktivně a třetí dějství vyhráli díky druhému zásahu Ostřížka 1:0. Na drama mohl v závěrečné čtvrtině zadělat obránce Bartko, ale mířil pouze do tyče. Z protiútoku pak domácí Mission Roller zvýšili na 6:3, ale hosté nic nevzdali a nadále se tlačili do útoku, což vedlo k přečíslení a sedmé brance Brňanů. „Ve své premiéře se nemáme za co stydět. Předvedli jsme slušný výkon, který jsme z nezkušenosti nepodtrhli v pětiminutovce, která nás stála možná i bodový zisk. Je třeba se připravit na nadcházející víkend, kdy hostíme tři soupeře, se kterými je třeba bodovat," zdůraznil hrající trenér IHC Nový Jičín Zbyněk Kubičík.

Víkendový program na ZS v Novém Jičíně:

Extraliga mužů, divize východ

Sobota 9. května

12.00 IHC NJ IHC Uherský Brod

15.00 IHC NJ IHC Nightbirds Přerov

Neděle 10. května

12.00 IHC NJ IHC Devils Zlín

Extraliga juniorů, divize východ

Neděle 10. května

10.00 IHC NJ IHC Nightbirds Přerov

14.00 IHC NJ IHC Uherský Brod.

Kompletní rozpis sezony IHC NJ najdete v sobotním tištěném vydání.

Mission Roller Brno - IHC Nový Jičín 7:3 (0:2, 5:0, 0:1, 2:0)

Branky: 19. R. Skácel (Šebek), 20. Brzobohatý (Kubica, Šebek), 21. Kachlík (Brzobohatý, Cripps), 22. Krejčiřík (Šebek, Kubica), 24. Strýček (Kachlík), 40. R. Skácel (Kubica), 43. Cripps (Šebek, Rosendorf) – 6. Ostřížek (Zedník), 8. Sluštík (Hruška), 33. Ostřížek (Zedník). Vyloučení: 1:4. Bez využití. Rozhodčí: Klein, Lerch.

IHC Nový Jičín: R. Gebauer (Fendrich) – Zahradníček, Hruška, Kubičík, Andrýsek, F. Chvostek, Bartko – Sluštík, M. Chvostek, Ostřížek, Zedník, Gilar, Uhlár.