Odry, které doma v sobotu porazily Štramberk dvakrát 3:0, momentálně vedou tabulku s náskokem jedenácti bodů. „Už v loňské sezoně jsme vyhráli asi s desetibodovým náskokem, takže jsme měli znovu ambice bojovat o přední příčky.

Navíc nás nikdo neopustil a ještě se nám vrátily hráčky po mateřské, v čele s hlavní oporou. Vloni jsme totiž na kvalifikaci o druhou ligu nebyli kompletní," připomněl trenér oderských volejbalistek Miroslav Holiš, jenž vede tým společně s Janem Bartošem. V klubu se dlouhodobě věnují také práci s mládeží, které se intenzivně věnuje předseda oderského volejbalového klubu Jan Černý.

Oderské volejbalistky by se případnému postupu do 2. ligy nebránily. „Po domluvě s holkama jsme říkali, že to zkusíme zahrát tak, abychom hráli o nejvyšší patra. Pokud se nám podaří dostat se znovu do kvalifikace o druhou ligu, tak se pak rozhodneme podle toho, jak v ní dopadneme. Ale máme plnou podporu od klubu, který by nás v případě našeho zájmu podpořil," prozradil Holiš s tím, že nároky na zvýšené cestování by pro klub nebyly překážkou.

Odry dostaly nabídku k možnosti hrát 2. ligu už po minulé sezoně. „Je pravda, že svaz nám to nabízel už vloni, ale říkali jsme si, že pokud si to nevybojujeme sami na palubovce, tak nemáme zájem," vysvětloval kouč Oder, jenž věří v postup do kvalifikace o 2. ligu.

„Kolektiv, který v současné době máme, je natolik zkušený, že bychom to měli zvládnout a postoupit do kvalifikace. Před sezonou jsme moc nepochopili, proč se obě třídy skloubily dohromady, protože rozdíl mezi týmy z první a druhé třídy byl velký. Třeba s Fulnekem to byly dobré zápasy, ale naproti tomu Štítina uhrála pouze jediný bod. Ale řekl bych, že naše skupina byla celkově o něco silnější, protože jsme v ní měli více týmů, které hrávaly první třídu," zamýšlel se závěrem Holiš, jehož dcera Kateřina působí v extraligovém Frýdku-Místku a syn Daniel odešel po konci v Havířově do Belgie, kde v současnosti hraje za tým EH Mortroux Thimister.