„Hlavní myšlenkou proč jsme turnaj zavedli, bylo aktivní využití času mladých fotbalistů v zimním období, tak aby aspoň na chvíli někteří z nich odložili z rukou mobily, tablety a další elektroniku,“ vysvětloval sekretář OFS Nový Jičín Radim Dresler, jenž je zároveň na listině rozhodčích pro profesionální soutěže v aktuální sezoně 2017/2018 a jako asistent rozhodčího tak působí i v nejvyšší fotbalové soutěži u nás – HET lize.

Úkolem OFS Nový Jičín je totiž mimo jiné i pečovat o sportovní výchovu mládeže a vytvářet podmínky pro kluby okresu Nový Jičín.

„Letošního ročníku soutěže Okresního přeboru dorostu se účastní pouze osm družstev, což je přibližně sto aktivních fotbalistů. Důsledek nízkého počtu může být, že jsme doposud nic organizovaného v přechodném období pro naše mladé talenty neuskutečňovali. V zimním období eviduji největší úbytek mladých hráčů, kteří odejdou do jiných sportů,“ zamýšlel se dále sekretář OFS Nový Jičín.

Celkem se vydařeného turnaje zúčastnilo 18 družstev ve starší a 14 družstev v mladší kategorii. Zdařilý turnaj probíhal čtyřkolově v období od listopadu do února a celkem se odehrálo 348 utkání, ve kterých padlo 1282 gólů. Na závěrečných turnajích se pak fotbalovým nadějím rozdalo 350 kusů medailí. 

„Pilotní projekty přinášejí v počátcích i problémy, kterých jsme se nevyhnuli ani my, ale i přesto máme kladnou zpětnou vazbu a pro příští plánujeme tuto akci znovu pořádat. V plánu máme i rozšíření na další věkovou kategorii, ale budeme si muset udělat průzkum, zdali bude o tuto akci zájem,“ nahlédl směrem do budoucna Dresler s tím, že vše je zároveň otázkou financí. 

„Jménem OFS jsem žádal o dotaci na podporu turnaje, ale bohužel nám nebyla přidělena. Vše zkusíme příští rok a pokusíme se turnaj opět zkvalitnit. Závěrem bych chtěl poděkovat všem zúčastněným trenérům, rozhodčím, pořadatelům a rodičům za pomoc při organizaci turnaje,“ uzavřel Radim Dresler. 

Kopřivnické muzeum Fojtství. Ilustrační foto.
Historička popovídá v muzeu nejen o prezidentu Masarykovi
Úspěšná štafeta Laguny (zleva Kovařík, Jarolím, Mazáč a Španihel) vrátila do Nového Jičína po třech letech český rekord.
Laguně cinkaly cenné kovy i v Itálii