Kopřivničtí házenkáři vstoupili do zápasu aktivně a v 9. minutě srovnával ze sedmimetrového hodu na 4:4 Jiří Mičola, jenž se v minulém utkání v Plzni blýskl 12 trefami. Za další čtyři minuty zatopil favoritovi Petřík, a Kopřivnice vedla na půdě vedoucího celku Triglav pojišťovna extraligy 5:4. To však nenechalo klidnými domácí střelce, kteří čtyřmi brankami v řadě otočili skóre zápasu na 8:5. Kopřivničtí ale soupeři nadále zatápěli, a když z rychlého útoku srovnal na 9:9 Petřík, vyžádal si ve 20. minutě domácí kouč Šuma oddechový čas. Lovosicím evidentně pomohl. Po trefách Berky a nekompromisní ráně Jonáše vedli domácí 11:9 a byli to pak hosté, jež si brali time-out. Kopřivnice ještě ve 23. minutě snížila na rozdíl jediné trefy (10:11), ale ve zbytku prvního poločasu už se dokázala prosadit pouze jedenkrát. Naproti tomu Lovosice stihly skórovat ještě pětkrát, a když se v poslední vteřině prvního poločasu prosadil Landa, odcházeli Lovosičtí do šaten s pětibrankovým náskokem.

„Lovosice jsou právem v popředí extraligové tabulky. Mají nabitý kádr a ve svém středu mají několik hráčů, které my nemáme. Je škoda, že s námi z pracovních důvodů nemohli odjet všichni hráči," poukázal na absence Bajgara nebo Střelce vedoucí kopřivnického týmu Jaromír Petřek, jenž mužstvo vedl místo trenéra Iva Vávry, který absolvoval školení trenérů. Kopřivnickým chyběli ještě bratři Gřesové, Lipový nebo dlouhodobě zraněný Reček, naopak extraligovou premiéru si odbyl Matěj Karban. „Prostor tak dostali hráči, kteří stabilně nehrají, a někteří ukázali, že když na sobě budou pracovat, tak by v budoucnu mohli hrát častěji," dodal ještě Jaromír Petřek.

Domácí Lovci vlétli do druhé půle daleko lépe. Po necelých osmi minutách už k pětibrankovému náskoku z prvního poločasu přidali další dva zásahy, vedli 20:13, a rázně tak vykročili za dalšími extraligovými body. Po následné brance domácího Sýkory si vzala kopřivnická lavička oddechový čas, ale domácí nepolevovali. Když se v oslabení ve 45. minutě prosadil z trháku lovosický Klimt, nahradil Chalupu v brance Kopřivnice Fabián. Domácí nakonec dokráčeli k vítězství 32:24 a spolu s fanoušky si mohli užít klubovou hymnu. „Soupeř zápas zlomil lepší obranou a přechodem do protiútoků, kdy jsme třeba v závěru prvního poločasu dostali pět branek. Tam se skóre natáhlo a my jsme nebyli schopni kontrovat. Ve druhé polovině to z naší strany nebylo až tak špatné, ale do půlky byl soupeř znovu lepší. V posledních osmi minutách jsme nedali několik vyložených šancí. Výsledek mohl být lepší a je otázkou, jak se naše další počínání bude vyvíjet," zamýšlel se Jaromír Petřek, jenž mužstvo v Lovosicích vedl.

HK .A.S.A. Město Lovosice - KH Kopřivnice 32:24 (16:11)

Sedmimetrové hody: 2/2 2/2. Vyloučení: 4 2. Diváci: 650.

Nejlepší střelci Lovosic: Jonáš 9/2, Sýkora 7, Klimt 4.

Kopřivnice: Chalupa, Fabián Meca 4, Karban, Petřík 9, Fulnek 2, Schäfer 1, Mičola 6/2, Hanus, Martinásek 1, Hojník, Krpelík 1, Žižkovský. Mužstvo vedl: Jaromír Petřek.