Třídenní šampionát nabídl dramatické boje až do posledních metrů, ve kterých si členové Laguny dokázali vyplavat 64 individuálních medailí – 33 zlatých, 13 stříbrných, 18 bronzových. Dalších deset cenných kovů pak přidali ploutvaři z Nového Jičína ve štafetách – 5 zlatých, 3 stříbrné, 2 bronzové.

Na stupně vítězů se tak mohli hrdě postavit Karolína Durajová, Lucie Gašperiková, Zuzana Fabíková, Patricie Chalupová, Jakub Jarolím, Jakub Klimpar, Daniel Knápek, Jakub Kovařík, Klára Křepelková, Martin Mazáč, Jakub Mizera, René Novotný, Matyáš Raitr, Hana Rosová a Barbora Svobodová. 

Ve štafetách se pak medailí dočkaly i naděje v podobě mladších žáků a žákyň – Adolf Chovanec, Amálie Koblovská, Kateřina Sudolská. „Celé řadě závodníků se vrchol sezony povedl na jedničku. Někteří však domácím šampionátem teprve zahájili náročnou přípravu na velké mezinárodní akce,“ uvedla trenéra Laguny Irena Novotná.

Nejzkušenější ploutvaře Laguny totiž čeká seniorské mistrovství světa, na kterém se představí Jakub Jarolím a Klára Křepelková a evropský šampionát juniorů, kde budou Lagunu zastupovat Jakubové Klimpar a Kovařík a Barbora Svobodová. 

Fotbalisté Petřvaldu na Moravě (v bílém) skončili po sestupu z I. A třídy v soutěži o patro níže na 2. místě.
I. B třída, sk. B: Petřvald s posledním nezaváhal a skončil druhý