Poslední kolo valašské bouldorové tour Vamos! se odehrávalo na novojičínské bouldorové stěně. Do Nového Jičína se sjelo téměř čtyřicet závodníků. „Celou soutěž jsme organizovali společně s dalšími dvěma oddíly z Rožnova a z Valmezu. Soutěž je rozdělena do třech kategorií a s účastí jsme maximálně spokojení," vysvětloval předseda HO Kailas a současně třetí muž celkového pořadí v kategorii Pohodáři David Betuš. Pro závodníky a diváky byla také na odpočinutí a zpestření připravena projekce s horolezeckou tematikou a po celou dobu soutěže panovala přátelská atmosféra.

Po skončení posledního dílu bouldorového poháru byly vyhlášeny výsledky novojičínského závodu a celé soutěže. V kategoriií Profíci se v celkovém pořadí umístil na třetím místě domácí Zdeněk Maléř. Stejného umístění dosáhl v kategorii Pohoráři i David Betuš.

„V našem oddíle je asi čtyřicet členů, ale leze asi polovina. Někdo se tomu věnuje více, někdo méně. Stěna je dostupná také pro veřejnost a pro děti," upozornil předseda HO Kailas. Pro veřejnost se jedná o pondělí, středu a čtvrtek vždy od 17 do 20 hodin. Pro děti pak každé úterý od 16 do 18 hodin. „Taky bych chtěl poděkovat všem sponzorům a všem, kteří pomohli tyto závody uspořádat," řekl závěrem David Betuš.

Z výsledků jednotlivých kategorií:

3. kolo v Novém Jičíně:

Profici: 1. Lukáš Vojtek (Staré Město), 2. Adam Janovský (Val. Meziříčí), 3. Petr Kapsia (HO Kailas).

Pohodáři: 1. Radek Malík (HK Rožnov), 2. Štěpán Volf (Val. Meziříčí), 3. Martin Drápala (HK Rožnov).

Baby: 1. Lenka Slezáková (HK Rožnov), 2. Bára Hynková (Val. Meziříčí), 3. Helena Zapletalová (Praha Strahov).

Celkové pořadí soutěže Vamos!:

Profíci: 1. Adam Janovský (Val. Meziříčí ), 2. Vítězslav Kučera (Val. Meziříčí), 3. Zdeněk Maléř (HO Kailas NJ).

Pohodáři: 1. Radek Malík (HK Rožnov), 2. Štěpán Volf (Val. Meziříčí), 3. David Betuš (HO Kailas NJ).

Baby: 1. Bára Hynková (Val. Meziříčí), 2. Lenka Slezáková (HK Rožnov), 3. Jitka Slezáková (HK Rožnov).