V ní se se umístily na osmé příčce. Po loňském pádu do nižší soutěže a administrativnímu návratu do 2. ligy přinesla nedávno skončená sezona fanouškům i samotným hráčkám mnohem více radosti.

„Hlavní cíl byl uhrát klidný střed tabulky bez obav ze záchranářských starostí. A to se děvčatům podařilo splnit už v základní skupině. Postup do finálové skupiny byl už trochu nad plán. Účinkování ve finálové skupině výrazně ovlivnila neúčast klíčových hráček v některých zápasech, ať již z důvodů zranění či účasti na důležitých mimo basketbalových aktivitách," popisoval trenér BK Příbor Miroslav Slovák.

Toho velmi potěšilo, že hráčky zvládly sezonu prakticky samy. Kvůli jeho trenérskému vytížení u žákovských týmů předal kouč už před sezonou tým do rukou nejzkušenějších hráček a tah to byl zdařilý. „O chod týmu se staraly zejména Jana Nenutilová, Zuzana Bartošová a kapitánka Michaela Drtilová. Koučování při utkáních probíhalo kolektivně a bylo zajímavé poslouchat debatu při oddechových časech," svěřoval se Miroslav Slovák.

Značný vliv na výkony a výsledky měla také oproti minulé sezoně obměněná sestava. Z loňského kádru zůstaly Jana Nenutilová, Michaela Drtilová, Zuzana Monsportová, Zuzana Sorková a Monika Göttlicherová, které doplnily Martina Uhrová a Irena Vyvlečková z Ostravy. Dalších pět hráček se vrátilo po zranění, či znovu nastartovaly basketbalovou kariéru. „Z týmu dorostenek se velmi dobře zapojila čtveřice Dorka Drabíková, Gabriela Busková, Klára Königová a Adéla Maléřová," upozornil Miroslav Slovák.

O spolupráci s juniorským týmem se starala kapitánka a zároveň trenérka ligového juniorského družstva Michaela Drtilová. „S výkony mladých hráček jsem nadmíru spokojená. Bez Dorky Drabíkové a Gabči Buskové bychom velkou část sezony vůbec nemohly odehrát. Ke konci se zapojily také Klárka Königová a Adéla Maléřová a ukázaly, že do budoucna máme z čeho brát," chválila Michaela Drtilová

Povedená sezona se podle kouče promítne i do té následující. „Kádr se stabilizoval a předpokládám, že bude pokračovat i v příští sezoně. Osobně jsem velice rád, že na tréninky chodí tolik hráček, že na některé někdy ani nevyjdou míče. Což ale není způsobeno malým počtem míčů…," smál se Miroslav Slovák, který po této sezoně u týmu žen podle svých slov končí. „Už letos jsem působil především jako pozorovatel a konzultant. Všem holkám děkuji, že to zvládly a těším se, že se budu příští rok už jako fanda dívat na další výbornou sezonu," uzavřel Slovák. (red)