Házenkáři Kopřivnice otevřeli turnaj, který se z důvodu rekonstrukce jejich domácí haly na ZŠ Emila Zátopka odehrál na sportovní hale SOU, pátečním utkáním proti pozdějšímu vítězi, a poté došlo k slavnostnímu zahájení.

Souboj proti extraligovému Frýdku-Místku začali Kopřivničtí lépe a při vedení 7:3 následoval hostující time-out a důrazná promluva trenéra Chrastiny. V brance domácích se několika úspěšnými zákroky prezentoval zkušený gólman Holeček, jenž v předminulé sezoně hájil barvy Trnávky ve druhé lize. „Spoléháme na něj a na jeho morální vlastnosti, že bude dělat trojku za dvěma mladými kluky, protože Chalupa jde na školu do Olomouce, takže to je taková nejistota. Pavel ukázal, že na to pořád ještě má," uvedl na adresu brankáře trenér KH Kopřivnice Ivo Vávra. Další z brankářů, Marek Žingor, v současnosti vypomáhá Karviné.

„Máme domluvu, že na první dva extraligové zápasy tam ještě půjde pomoct, protože Karviné se zranil gólman a pro brankáře je nejlepší příprava v brance. Já to vítám, Jarda Hudeček je zkušený trenér, který může jenom pomoci," dodal Vávra.

Frýdek-Místek nakonec stihl vyrovnat ještě do konce první půle na 13:13 a do druhého poločasu vystřídal Holečka v domácí brance Chalupa. Hosté šli po změně stran do mírného vedení, ale postupem času to byla Kopřivnice, která se ve 48. minutě ujala vedení 27:24. Na konečných 29:29 však v předposlední minutě srovnával Mičola. Patnáct vteřin před koncem pak Chalupa lapil pokus z křídla a domácím už se vítězná branka vstřelit nepodařila.

„Doufám, že zase až tak extra rozdíl mezi námi a extraligou nebude. Oba týmy v zápase zkoušely nové hráče a někteří s námi byli poprvé. Zkraje jsme vysoko vedli, na druhé straně Frýdek-Místek má zkušené hráče, v čele se zkušeným brankářem. Překvapilo mě, že nepřijeli v plné sestavě, chyběli Petrovský nebo Krahulík, a na obou stranách byla ještě spousta chyb. Pro mě to není měřítko sezony. To teprve přijde," ohlédl se za vstupem do turnaje kouč domácího celku, jenž v týmu přivítal tři posily, které přišly na hostování ze Zubří Libora Horuta, Radomíra Válka a Petra Šlachtu. Do přípravy se s týmem zapojil také někdejší hráč Jiří Kaluža. „Utkání nám napovědělo, že zkrátka ne úplně každý může hrát jak v útoku, tak v obraně. Slabiny máme na pravém křídle, kde chybí Tomáš Klaban, naopak kluci na levém křídle, ještě dorostenci nebo končící dorostenci, jsou určitě obrovským příslibem. Už se pomalu rýsuje nějaká sestava, která nastoupí do sezony. Na první zápas jsme nepřijeli kompletní, čtyři další hráči přijedou na sobotní zápasy," řekl po prvním duelu kouč Frýdku-Místku Aleš Chrastina.

Poslední zápas nevyšel

Kopřivnice si pak v sobotu připsala cenný skalp Hranic, když po dramatickém závěru porazila Cement 38:36. „Hráli jsme v nejsilnější sestavě, jakou jsme měli, která by měla nastupovat, a podařilo se nám nakonec po boji zvítězit. Byly tam nějaké červené karty a bylo to zbytečně nervózní, ale ne zákeřné," uvedl Vávra. V posledním zápase turnaje se pak Kopřivnice musela sklonit před nováčkem slovenské extraligy ze Šaly, kam v minulé sezoně v létě přestoupil kopřivnický brankář Luděk Fabián. „Bohužel jsme už neměli spoustu kluků. Neměli jsme ani jedno pravé křídlo. Zkraje nám odskočili o více branek a utkání už se víceméně jen dohrávalo. Turnaj byl ale zcela jistě hodnotnou přípravou na ligu. Dokázali jsme si, že se dá hrát i s extraligovými týmy, takže to rozhodně splnilo svůj účel," řekl závěrem trenér KH Kopřivnice.

53. ročník mezinárodního turnaje v házené mužů „O pohár PV OS KOVO Tatra a. s., Kopřivnice"

KH Kopřivnice - SKP Frýdek-Místek 29:29 (13:13)

KH Kopřivnice - TJ Cement Hranice 38:36 (20:19)

KH Kopřivnice - HKM Šala 19:31

Konečné pořadí turnaje:

1. SKP Frýdek-Místek

2. KH Kopřivnice

3. TJ Cement Hranice

4. HKM Šala